Dansk EM-overraskelse? Ikke for manden bag sejren

Danmarks U21-landshold slog EM-favoritten Frankrig i premierekampen torsdag aften.

Det har trukket flere overskrifter, at Danmark slog Frankrig i premierekampen ved U21-EM.

Objektivt set er der tale om en gedigen overraskelse: Et nederlag til guldfavoritten. Men for manden bag 1-0-sejren er det ikke noget chok, at Danmark står med tre point efter den første gruppekamp.

- Det var en forløsning at få tre point mod Frankrig – et rigtigt godt hold. Men vi vidste, at vi godt kunne være med, så det er utroligt dejligt, siger Anders Dreyer til DBU.

- Vi lykkedes med at holde dem fra chancer, og når vi så fik vores chancer, var vi skarpe. Det er en rigtig, rigtig god start på den her slutrunde, tilføjer han.

Danmark kan spille sig videre lørdag

I de franske medier omtales 1-0-resultatet som en skuffelse efter en harmløs, fransk indsats. Men det skyldes ikke kun manglende evner på det franske hold, fastslår Jesper Lindstrøm. Det skyldes også, at Danmark havde succes med en relativt simpelt taktik.

- Jeg tror, det var lidt en blanding. Vi spillede en rigtig professionel kamp, hvor vi stod lavt og ventede på at kunne slå kontra, siger Jesper Lindstrøm til TV 2 SPORT.

- Jeg synes ikke, de kommer til de helt store ting. Og den ene chance, vi får, sparker vi i kassen.

Kampens eneste mål blev scoret efter 75 minutter, da Anders Dreyer udnyttede en lille misforståelse i det franske forsvar og fik fat i en god aflevering fra Jacob Bruun Larsen. Derefter driblede Dreyer rundt om målmanden og sendte bolden i nettet.

I gruppens anden kamp vandt Rusland 4-1 over Island. Det betyder, at Danmark kan spille sig videre søndag aften med en sejr over Island, hvis Frankrig ikke slår Rusland.