Franske medier græmmer sig over nederlag til ’harmløse’ Danmark

Danmarks U21-landshold fik en overraskende god start på EM-slutrunden, da titelbejleren Frankrig blev slået i premierekampen.

Skuffelsen står malet ud over de franske medier efter det overraskende nederlag til Danmark ved U21-EM.

Med brede penselstrøg er optimismen dækket til af frygten for en fiasko, efter Anders Dreyer scorede kampens eneste mål torsdag aften.

Læs bare disse uddrag fra en række franske medier:

L’Equipe: - Det kan man kalde et fald fra tinderne. Frankrig, der er en af favoritterne til at vinde U21-EM, tabte åbningskampen. Les Bleuets viste ikke den mindste ro under kampen mod et dansk hold, der længe var harmløst – men som udnyttede en misforståelse i det franske forsvar.

Le Parisien: - Vi ventede på Camavinga, Ikoné, Gouiri og Koundé. Men i sidste ende er kampens hovedperson Anders Dreyer, den eneste målscorer. Sylvain Ripolls spillere, hvis målsætning er mindst en plads i semifinalen, kiksede totalt i premierekampen, og nu er deltagelsen allerede kompliceret.

France TV: - Harmløst og uinspireret indsats mod et kompakt, dansk hold. Frankrig havde ikke et eneste skud på mål i de første 70 minutter af kampen.

- Skuffende.

- En ringe indsats.

RMC Sport: - Defensivt bed danskerne fra sig. Og i angrebet havde Frankrig kun to afslutninger, der ikke for alvor var farlige. Tempoet var langsomt, og intentionerne var få. Les Bleuets har noget arbejde foran sig.

Var aldrig et skridt foran

I gruppens anden kamp vandt Rusland 4-1 over Island. Det betyder, at Frankrig kan være elimineret allerede efter to ud af de tre gruppekampe, mens Danmark og Rusland kan have spillet sig videre.

- Vi spillede en meget gennemsnitlig og utilstrækkelig kamp, konkluderer den franske landstræner Sylvain Ripoll ifølge L’Equipe.

- Vi var aldrig et skridt foran, mens danskerne havde succes med at score på deres eneste chance. Det var også fordi vi ikke lykkedes med at bringe dem ud af balance. Vi havde ikke kvaliteten til at variere vores spil, så vi kunne ramme dem i bredden eller dybden, tilføjer han.

U21-EM spilles i år over to perioder: Danmarks gruppekampe afvikles i marts, og så spilles knockout-kampene til sommer.

Det skyldes coronapandemien, der var årsagen til at flytte A-landsholdenes EM fra 2020 til 2021. Med det alternative U21-program kan slutrunden afvikles i de kendte landsholdsperioder, og med finalen den 6. juni kommer turneringen ikke til at lappe ind over ’det rigtige’ EM, der spilles fra den 11. juni til den 11. juli.