Fodbold

Højbjerg afslører 'magisk' drøm i takketale til landsholdet

Pierre Emile Højbjerg drømmer om at opnå noget stort til sommeren EM-slutrunde på hjemmebane, og han håber, holdkammeraterne er med på den værste.

- Jeg kunne godt tænke mig at tale til holdet.

Pierre Emile Højbjerg var hurtig til at dreje sin takketale væk fra sig selv og over på holdet, efter han torsdag aften fik prisen som årets mandlige fodboldspiller.

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, overrakte trofæet til Højbjerg i forbindelse med en middag efter landsholdets sejr over Israel i VM-kvalifikationen.

Og her kom midtbanespillerens takketale til at handle mest om holdet. Og ikke mindst om den EM-slutrunde, der venter på hjemmebane til sommer.

- Vi har en fantastisk mulighed for at spille et EM foran egne fans. Men også for - i min mave med mine følelser og i min drøm - at skabe noget unikt. For holdet er unikt. Ikke kun sammenholdet, men også individuelt og med den måde alle virkelig giver sig til holdet. Så jeg håber også, alle har samme mål og samme drøm til sommer.

- Vi behøver ikke sige det til alverden og alle uden for det her rum, men jeg tror på, vi kan gøre noget magisk til sommer. Fordi vi har de spillere og det hold, som vi har, siger Pierre Emile Højbjerg i den takketale, som DBU har lagt ud på sociale medier.

Det er de danske landsholdsfans, der har kåret årets mandlige fodboldspillere, og her fik Højbjerg hele 46 procent af stemmerne. Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen og Simon Kjær var de øvrige nominerede.

Holdet giver mulighed for at drømme

Danmark besejrede torsdag aften Israel med 2-0 på udebane i den første kamp i kvalifikationsturneringen til VM i 2022.

Danmark er allerede kvalificeret til EM til sommer, hvor Danmarks tre gruppekampe - og en eventuel ottendedelsfinale - bliver spillet i Parken i København.

Og her tillader Pierre Emile Højbjerg sig altså at drømme stort, og det begrunder Tottenham-spilleren således:

- Det er en kæmpe fornøjelse at være en del af holdet først og fremmest. Og så synes jeg også, det er helt exceptionelt, hvor mange spillere, der gør det helt fantastisk ude i Europa. Der er mange spillere, der spiller på kæmpe hold og har store roller. Nogle får endnu større roller i fremtiden. Og derfor gør det mig endnu mere stolt over, at jeg er blevet udvalgt. Men det giver mig også sult til at drømme på holdets vegne i forhold til VM i 2022, men først og fremmest til sommer, siger Pierre Emile Højbjerg.

Den 25-årige midtbanestjerne brugte også en stor del af sin takketale på at hylde 'holdet omkring holdet' på det danske landshold. Pierre Emile Højbjerg har spillet 39 A-landskampe for Danmark siden debuten i maj 2014.

Braithwaite deler drømmen

Martin Braithwaite og Jonas Wind scorede målene i torsdagens 2-0-sejr over Israel i VM-kvalifikationen.

Og den ene af målscorerne, Martin Braithwaite, deler Pierre Emile Højbjergs drøm om en ganske særlig fodboldsommer i Danmark. For på pressemødet efter torsdagens kamp svarede han nemlig følgende på spørgsmålet om, hvad det betyder, at der kommer tilskuere i Parken til sommer.

- Noget af det største som fodboldspiller er at spille en slutrunde - og især på hjemmebane. Det skal vi udnytte. Jeg kan selv huske, da jeg var en lille dreng, når der var VM og EM, at hele klassen kom hjem til mig og så kampen, siger Martin Braithwaite og tilføjer:

- Så jeg ved, hvor fantastisk, der er i Danmark under en slutrunde. Vi har brug for alle sammen, og vi vil gøre vores bedste for at kunne holde et trofæ på Rådhuspladsen alle sammen.

FC Barcelona-spilleren og resten af det danske landshold kan se frem til at møde Finland, Belgien og Rusland i gruppespillet ved EM-slutrunden til sommer.