Højbjerg kåret til årets mandlige spiller

DBU's pris som årets mandlige spiller går til Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg, oplyser forbundet på Twitter.

Tottenham-spilleren Pierre-Emile Højbjerg er kåret som årets mandelige spiller, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter.

DBU har lagt en video ud på sin twitterkonto, hvor fodbolddirektør Peter Møller i forbindelse med holdets måltid efter torsdagens sejr over Israel uddeler prisen til midtbanespilleren.

- Der er ingen tvivl om, at din sæson har været helt fantastisk - også med dit klubskifte. Og din landsholdskampagne i efterårets var også helt fantastisk, siger Peter Møller i videoen.

Det er de danske fans, der har stemt om prisen, og Højbjerg fik hele 46 procent af stemmerne i kåringen, hvor Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen og Simon Kjær var de øvrige nominerede.

Førstnævnte har vundet prisen de seneste to år, men Højbjergs præstationer for både Tottenham og landsholdet i 2020 sendte prisen i hans retning.

- Ud over at du på banen er en leder, der går forrest, hvor du virkelig har taget store skridt, så er du også en kæmpe rollemodel, og du hviler i dig selv.

- Jeg tror, det er der, du rammer danskerne, og os der er sammen med dig, siger Peter Møller til den 25-årige midtbanemand.

Prisen blev første gang uddelt i 1963, hvor den gik til Esbjergs Jens Petersen.

Hæderen skal ikke forveksles med Spillerforeningens pris som årets spiller.