Daniel Agger og Lars Jacobsen bliver trænerduo i dansk klub

1. divisionsklubben HB Køge har præsenteret Daniel Agger og Lars Jacobsen som kommende trænerduo fra sommeren 2021.

Fem år efter 36-årige Daniel Agger stoppede sin aktive fodboldkarriere i Brøndby IF, vender forsvarslegenden tilbage til dansk fodbold.

Denne gang bliver det i rollen som cheftræner. Som TV 2 SPORT kunne erfare onsdag formiddag, skal Daniel Agger stå i spidsen for 1. divisionsklubben HB Køge, hvor han får sin gode ven og tidligere landsholdskammerat Lars Jacobsen som højre hånd med titlen first team coach.

- Vi har vidst i mange år, at vi er et team. Vi har arbejdet på vores konstellation i mange år, siger Daniel Agger på et pressemøde og suppleres af 41-årige Lars Jacobsen:

- Jeg har kendt Daniel i mange år. Vi har også haft et tæt venskab, efter vi stoppede vores karrierer, hvor vi har talt rigtig meget fodbold. Vi har relativt tidligt vidst, at vi skulle kaste os ud i noget sammen. Nu er der gået fem år, og det handler om timing og at finde det rigtige projekt. Det føler vi, at det her er.

Det nye trænerteam tæller i alt 156 landskampe. Agger og Jacobsen spillede sammen på landsholdet fra 2006 til 2015.

Nu har de fået en treårig kontrakt i HB Køge, hvor ambitionen er, at den sjællandske klub skal rykke op i Superligaen inden for samme periode.

- Jeg har egentlig forberedt denne dag meget, meget længe. Jeg har set frem til den. Det har været nogle år undervejs, men fodbold har været mit liv, og jeg har altid vidst, at det skulle være helt mit liv. Jeg har så meget mere at give af.

- Jeg føler, at jeg måske stoppede et år, to eller tre for tidligt. Og de år har jeg så brugt på at studere det endnu mere og tænke over, hvilken vej jeg vil gå inden for fodbolden. Det er en af grundene til, jeg står her i dag, siger Daniel Agger.

Den nuværende direktør i HB Køge, Per Rud, var i sin tid som sportsdirektør i Brøndby med til at hente Daniel Agger hjem til Brøndby.

Nu har han så hentet ham til HB Køge til Aggers første trænerjob, hvor han håber, den tidligere forsvarsspiller skal være med til at tage klubben til nye højder.

- Det er tæt på at være den største dag, vil jeg sige. Det er rigtig, rigtig spændende efter mange år, hvor vi har arbejdet på at få infrastruktur og stadion på plads. Jeg har aldrig været i tvivl om, Daniel ville blive træner, siger Per Rud til TV 2 SPORT.

Den tidligere landsholdsanfører og Liverpool-spiller er i gang med træneruddannelsen, hvor han lige nu arbejder på at erhverve sig A-licensen. Det samme gælder Lars Jacobsen.

- De har været i gang med A-licensen, og det vanvittige er, at det er en af vores egne folk, der har undervist dem. Så jeg har faktisk haft mulighed for at følge lidt med, uden at jeg kunne fortælle ham, hvad vi havde gang i.

Trænere i 1. division skal have A-licens. I Superligaen skal man have Pro-licens.

I sin aktive fodboldkarriere spillede den karismatiske fodboldspiller med de mange tatoveringer otte fulde sæsoner i Liverpool, inden han i 2014 vendte retur til Brøndby, hvor han tog en ny tørn frem til 2016.

HB Køge har i denne sæson spillet sig videre til oprykningsspillet i 1. division, hvor de dog kom med på yderste mandat.