Fodbold

Danmark kan skrive historie med sejr over Østrig

Danmark kan spille sig fem point foran sin største rival i VM-kvalifikationen.

Det danske landshold har mulighed for at skrive historie, når de onsdag møder Østrig.

Med en sejr vil Danmark for første gang nogensinde have vundet de tre første kampe i gruppespilsregi i en VM- eller EM-kvalifikation.

Det oplyser danskfodbold.com, der er DBUs officielle statistikere.

Udsigten til at fuldende den gode start med den tredje sejr på stribe motiverer midtbanespilleren Thomas Delaney.

- Vi har jo en tendens til i de sidste to slutrunder, tror jeg, at sætte os selv i en rigtig hård position og stadig nå det. Så vi havde i hvert fald en snak ved vores bord i morges om, at det da ville være dejligt at få en fantastisk start.

- Det ville ikke være en katastrofe, hvis vi ikke gør det, men det er længe siden, vi har haft så god en start på en EM- eller VM-kval, og det er helt sikkert noget, der giver et boost, sagde Thomas Delaney på pressemødet forud for Østrig-kampen.

Stor gevinst ved at vinde

Danmark vandt den første kamp i VM-kvalifikationen med 2-0 mod Israel, og i den efterfølgende kamp besejrede de Moldova med 8-0.

Dermed topper de gruppe F med to point ned til den nærmeste forfølger, som netop er onsdagens modstander fra Østrig.

Gruppe F efter to spillede kampe:

  1. Danmark: 6 point
  2. Østrig: 4 point
  3. Skotland: 2 point
  4. Færøerne: 1 point
  5. Israel: 1 point
  6. Moldova: 1 point

Med Østrig lige i hælene og muligheden for at spille sig et godt stykke foran østrigerne ser den danske landstræner Kasper Hjulmand en sejr onsdag som en stor fordel.

- Det ville være en fantastisk start på kvalifikationen og et stort skridt. Der er stor gevinst ved at vinde. Et tidligt forspring til Østrig på fem point er utrolig meget i en kvalifikation efter tre kampe. Det er en kæmpe gevinst, og det er det, vi går efter, siger Hjulmand til TV 2 SPORT.

Danmarks kamp mod Østrig spilles onsdag klokken 20.45.