Fodbold

- En stor aften for dansk fodbold, siger Hjulmand

Kasper Hjulmand var yderst tilfreds efter Danmarks suveræne 4-0-sejr over Østrig på udebane i VM-kvalifikationen onsdag aften.

Danmarks fodboldherrer har fået en forrygende start på kvalifikationsturneringen til VM i 2022.

Tre kampe, tre sejre og en målscore på 14-0 er status efter den første omgang VM-kvalifikationskampe for Danmark. Onsdag imponerede danskerne med en suveræn storsejr på hele 4-0 over Østrig på udebane i Wien.

Og landstræner Kasper Hjulmand er da også yderst tilfreds med både onsdagens sejr og Danmarks start i VM-kvalifikationen. Men han vil endnu ikke tale om, at VM-deltagelsen allerede nu skulle være i hus.

- Det er at foregribe begivenhederne. Men det er et fantastisk udgangspunkt, vi har nu. Vi er jublende lykkelige over, at vi har eksekveret på den her måde med tre sejre på seks dage, som vi har gjort. Det er en stor aften for dansk fodbold, siger Kasper Hjulmand til Kanal 5 efter kampen.

Hjulmand henviser her også til U21-landsholdet, der tidligere onsdag kvalificerede sig til kvartfinalen ved EM-slutrunden i Ungarn ved at slå Rusland med 3-0.

Sejren blev grundlagt i en god periode i anden halvleg, hvor danskerne scorede hele fire mål på 16 minutter. Målene blev scoret af Joakim Mæhle, Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Skov Olsen, der noterede sig for to scoringer.

Med sejren har Danmark maksimumpoint i VM-kvalifikationens gruppe F med ni point efter tre kampe. Der er allerede nu hele fire point ned til Skotland på andenpladsen i gruppen.

Se stillingen i gruppen her. Kun gruppevinderen kvalificerer sig direkte til VM i Qatar i 2022.