Fodbold

Følelsen ændrede sig hurtigt hos Agger efter farvel til 'cirkus'

Da Daniel Agger stoppede sin spillerkarriere, fortalte han, at han ikke havde i sinde at fortsætte i fodboldens verden. Nu er han tilbage som træner.

Dørene ind til grønsværen på Capelli Sport Stadion gik op, og ud trådte Daniel Agger. Ikke som spiller, men som cheftræner for 1. divisionsklubben HB Køge de næste tre år.

Når jeg er færdig med det her cirkus, som jeg har kaldt det, så vil jeg gerne trække mig tilbage

Daniel Agger i 2016, da han indstillede sin aktive fodboldkarriere

Dén bombe, som TV 2 SPORT kunne erfare onsdag formiddag, var en realitet.

Mere bemærkelsesværdigt bliver det, når man spoler tiden tilbage til 2016, hvor Agger annoncerede sit stop som spiller. Her fortalte den tidligere Liverpool-stopper, at afskeden med fodbold sandsynligvis var permanent. Den udmelding spurgte TV 2 SPORT hovedpersonen ind til, da han blev præsenteret som træner i det østsjællandske.

- Det var en følelse, jeg havde på det tidspunkt. Jeg skulle væk, og jeg kom også væk. Men følelser har det med at ændre sig, og jeg følte et kæmpe afsavn forholdsvist hurtigt. Jeg følte, jeg havde meget mere at give af. Jeg følte, jeg havde den erfaring, som jeg havde opbygget i løbet af min karriere.

- Så nåede jeg et punkt, hvor jeg tænkte, "det kan godt være, at jeg skal gå den her vej (trænervejen, red.)". Og jo mere, jeg er trådt ind i det - lag for lag - så har jeg følt, at det her, "det er mig". Lige så meget som det var mig at spille fodbold, lige så meget er det mig at coache, forklarede Agger, der er i gang med færdiggøre sin A-licens som træner.

For fem år siden var Agger ellers ganske klar i mælet.

- Det ligger ikke i kortene, nej. Men man skal aldrig sige aldrig. Men jeg tror, jeg har sagt det mange gange efterhånden, at når jeg er færdig med det her cirkus, som jeg har kaldt det, så vil jeg gerne trække mig tilbage, lød det fra Agger.

Hans sidste adresse som spiller blev i Brøndby i perioden 2014-2016, hvor det hele startede i 2004/2005-sæsonen under Michael Laudrup. Herfra fulgte otte år i Liverpool, som han forlod i 2014 til fordel for et retur til dansk fodbold.

Trænerduo med Lars Jacobsen

I HB Køge får Agger selskab af sin gode ven og tidligere landsholdskammerat Lars Jacobsen, der skal være hans assistenttræner de næste år. Det nye trænerteam tæller i alt 156 landskampe, som duoen opnåede på landsholdet fra 2006 til 2015.

Selvom de to forsvarsspillere repræsenterede to rivaliserende klubber i Brøndby og FC København, da de var aktive, glæder han sig til det fremtidige samarbejde.

Ligesom Agger kan Lars Jacobsen godt forstå, hvorfor hans forhenværende landsholdskollega ændrede mening i forhold til en tilbagevenden til fodboldverdenen. Han savnede nemlig selv det, han også kalder for et cirkus.

- Når man stopper med at spille fodbold, finder man rigtigt ud af, hvor mange ting, man har til fælles. Vi savnede det her cirkus. Vi er født ind i det, og havde det været op til os begge, så var det måske sket noget før, fortalte Lars Jacobsen til TV 2 SPORT.

Direktør i HB Køge, Per Rud, var i sin tid som sportsdirektør i Brøndby med til at hente Daniel Agger hjem til Vestegnen. Nu har han også hentet ham til HB Køge, hvor ambitionen er, at den sjællandske klub skal rykke op i Superligaen inden for tre år.