Fodbold

Lynscoringer sender Danmark i EM-kvartfinalen

Det danske U21-landshold vandt sin EM-gruppe med maksimumpoint. I kvartfinalen venter Tyskland.

Danmark - Rusland: 3-0

  • 1-0: Jacob Bruun Larsen (10')
  • 2-0: Anders Dreyer (11')
  • 3-0: Carlo Holse (90')

Danmark kunne tåle et snævert nederlag i sidste gruppekamp og stadig gå videre til EM-kvartfinalen, men så spændende blev det aldrig.

På to gyldne minutter punkterede det danske U21-landshold kampen. Først Anderlechts Jacob Bruun Larsen og halvandet minut senere FC Midtjyllands Anders Dreyer.

Carlo Holse - med sin daglige gang i Rosenborg - pyntede på resultatet i det sidste minut af ordinær spilletid, da hans afslutning fra midten af feltet blev rettet af og snød den russiske målmand.

Dermed har Danmark vundet alle sine tre kampe i gruppespillet. I kvartfinalen skal de møde Tyskland, som blev nummer to i sin gruppe.

Det specielle ved U21-EM er, at det er delt op i to. Mens gruppespillet blev afviklet i marts, skal knockoutfasen først spilles i maj, når fodboldligaerne rundt i Europa er slut. Danmarks kvartfinale er 31. maj.

Slutstillingen i Danmarks gruppe:

  1. Danmark (6-0) 9 point
  2. Frankrig (4-1) 6 point
  3. Rusland (4-6) 3 point
  4. Island (1-8) 0 point

Sådan forløb kampen:

ritzau

Danmark fik en forrygende indledning på kampen, da man reelt dræbte spændingen med to mål inden for ganske kort tid omkring det tiende minut.

Begge gange stod Brøndby-profilen Jesper Lindstrøm fadder til scoringerne med flotte oplæg.

Først stak han Jacob Bruun Larsen fri dybden, hvor Anderlecht-angriberen køligt rundede Ruslands målmand og trillede føringsmålet ind.

Jacob Bruun Larsen bragte Danmark på kvartfinalekurs.

Et minut senere tørrede Lindstrøm en russisk forsvarsspiller og lagde bolden på tværs i feltet til Anders Dreyer. Hans afslutning ramte det meste af målmandens fod, men den fortsatte i en blød bue ind i mål til 2-0.

Russerne kom frem til et par chancer, hvor Oliver Christensen måtte vise sine evner på stregen, men ellers var Danmark i nogenlunde kontrol før pausen.

Til gengæld faldt danskernes niveau i starten af anden halvleg. Victor Nelsson og Mads Bech i centerforsvaret måtte flere gange agere redningsmænd, når det trak op til russiske chancer. Det gjorde de to stoppere glimrende.

Danmarks U21-træner, Alberto Capellas, med instrukser til sine spillere mod Rusland.

Pasningsspillet fungerede ikke. Der var mange fejlafleveringer, og russerne fik færten af, at en reducering godt kunne lure lige om hjørnet.

Den kom dog ikke. Danskerne fik arbejdet sig ind i kampen igen, chancerne for et comeback forduftede stille og roligt, så Danmarks avancement aldrig kom i fare.

I stedet fik indskiftede Carlo Holse lov til at lukke kampen ned med en scoring, da han fra kanten af feltet hamrede Mohamed Daramys fine forarbejde fladt ind til 3-0.

Sådan bliver kvartfinalerne ved U21-EM:

Holland - Frankrig (i Budapest, Ungarn).

Danmark - Tyskland (i Székesfehérvár, Ungarn).

Spanien - Kroatien (i Maribor, Slovenien).

Portugal - Italien (i Ljubljana, Slovenien).

Semifinalerne spilles 3. juni i henholdsvis Székesfehérvár og Maribor, mens der er finale 6. juni i Ljubljana.