Fodbold

Med en sejr kan Danmark godt begynde at booke hotel i Qatar

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, fremhæver to spillere hos Østrig, som hans hold skal være særligt opmærksom på.

Med Danmarks perfekte start på VM-kvalifikationsgruppen kræver det ingen ørkenvandring at nå til Qatar.

Onsdag venter gruppens på papiret sværeste kamp i form af udekampen imod Østrig, hvor Danmark med en sejr kan lægge afstand til de andre hold i gruppen med minimum fire overskydende point efter blot tre kampe.

Jeg glæder mig helt vildt. Der er en kæmpe gevinst for os

Kasper Hjulmand

Et udgangspunkt, der lugter langt væk af VM i Qatar i 2022, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert.

- Kan Danmark vinde onsdag, står de næsten allerede med et ben i Qatar. Så kan de begynde at kigge efter hoteller i landet, siger tidligere landsholdsspiller og nuværende fodboldekspert Mads Junker.

Kvalifikationsformatet er formet således, at kun én nation fra hver gruppe går direkte til VM, mens andenpladsen skal i playoffkampe mod de andre toere.

- Så man kan næsten allerede sige, at det er Danmark og Østrig, som skal afgøre det. Derfor er det én af to nøglekampe, siger Junker.

Landstræner øjner gevinst

Også landstræner Kasper Hjulmand er klar over vigtigheden af kampen imod alpelandet.

- Jeg glæder mig helt vildt. Der er en kæmpe gevinst for os. Hvis vi taber eller spiller uafgjort, er vi ikke ude på nogen måde overhovedet, men en sejr er et kæmpe skridt, og den gevinst, der ligger med en sejr, er interessant at tænke på, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Gevinsten, han taler om, er naturligvis et fantastisk udgangspunkt, der gør det svært at undgå Qatar-drømme.

Østrigske stjerner og et solidt Bundesliga-fundament

Én ting er stillingen, en anden ting er forberedelsen til kampen mod Østrig, hvis landshold er fyldt til randen med spillere fra én af verdens bedste ligaer.

- Der er rigtig mange profiler fra Bundesligaen på det østrigske mandskab. Sabitzer, der er en af de bedste spillere i Leipzig og Alaba fra Bayern - og så er der også Lainer fra Gladbach. Der er altså virkelig mange dygtige spillere hele vejen rundt, siger Hjulmand.

Lyn-analyse

Verdensranglisten fortæller meget godt om styrkeforholdet. Danmark er nummer 12, Østrig er nummer 23. Det er et godt billede af, at Østrig lige er kategorien under. De ligger i subtoppen af Europa, fordi de egentlig godt kan få mere ud af deres potentiale.

Det er et hold, der godt kan udfordre Danmark og - lidt som Danmark - kan blomstre. De har en del spillere på vej, men omvendt har de også et par stjerner, som kan bære dem igennem.

Østrigs hold tæller hele 19 spillere fra Bundesligaen. En liga, der er kendt for hårdtarbejdende spillere og højt tempo.

- De er meget stærke på impulser og på overgangene. De er meget pressende, vinder boldene, er meget direkte og er hele tiden hårdtarbejdende. Det er et rigtig stærkt hold, vi skal op imod, og de plejer at være rigtig stærke på hjemmebane. Så vi får kamp til stregen, siger Hjulmand.

Farlig målscorer

TV 2 SPORTs fodboldekspert mener også, at Danmarks forsvarsspillere skal holde øje med en spiller, der er varm foran mål.

- De er begyndt at få en solid målskytte i Saša Kalajdžić, som har lavet et hav af mål i Bundesligaen for Stuttgart og senest mod Færøerne og Skotland. Hvis de har fået en notorisk målscorer ind kombineret med den solide stamme, begynder det at være et hold, som ikke er så langt fra toppen, siger Mads Junker.

Danmark møder Østrig i landets hovedstad, Wien, onsdag klokken 20.45.