Fodbold

Morten Olsen kalder Agger og Jacobsen for en god tandem

Den tidligere danske landstræner er glad for, at Daniel Agger og Lars Jacobsen bliver trænere og at fodbold-Danmark får glæde af deres erfaringer.

Han har selv gjort det. Taget skridtet fra spiller til træner på allerhøjeste niveau.

Morten Olsen skulle dog kun bruge et halvt års pause, da han i sommeren 1989 indstillede karrieren og allerede i januar 1990 blev Brøndby-træner.

Ti gange så lang betænkningstid har Daniel Agger og Lars Jacobsen brugt, men fra den kommende sæson skal de nu danne trænerduo i HB Køge.

- Det glæder mig helt fantastisk. Det gør det altid, når nogle af mine tidligere spillere går trænervejen, og det er de også dygtige nok til begge to. Det er der ingen tvivl om, siger Morten Olsen til TV 2 SPORT.

Er du overrasket over, at de to danner en duo sammen?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg vidste, at Daniel havde de ambitioner og Lars fortsatte lige efter sin spillerkarriere som analyserende ekspert, så han er blevet i fodboldverdenen.

- Det er en god tandem. Det er der ingen tvivl om, siger Olsen.

En pligt at dele erfaringer med andre

Daniel Agger og Lars Jacobsen har spillet 156 landskampe tilsammen. Alle under Morten Olsen og den tidligere landstræner har aldrig lagt skjul på, at danske landsholdsspillere ifølge ham nærmest har en forpligtigelse til at øse ud af deres erfaringer, når karrieren et slut.

Daniel Agger har spillet 75 landskampe og har ni sæsoner i Liverpool FC på CV'et. Lars Jacobsen fik 81 landskampe og spillede foruden seks sæsoner i F.C. København i både Premier League, Bundesligaen og den franske Ligue 1.

Disse erfaringer kan Agger og Jacobsen nu give videre til danske talenter og etablerede spillere. I første omgang i HB Køge.

- Jeg havde håbet, at de begge ville gå den vej. Det plejede vi også at opfordre dem, der på træningsbanen og i kampene både kunne spille med fødderne og med hovedet, til at gøre, siger Morten Olsen.

Han tror på, at Daniel Agger kan blive en god cheftræner – ligesom han var en god anfører på Olsens landshold.

- Han var jo ikke bare anfører, fordi der var én, der skulle være det. Han var jo lederen i en del år på landsholdet. Det var forholdsvis let for os at finde en ny leder, da det blev hans tur.

- Han er en leder, og nu skal han så stå uden for kridtstregerne og danne sig sine egne erfaringer.

Hvad kræver det at kunne tage springet fra spiller til træner?

- Man skal kunne være en leder over for mennesker. Nu er det jo sådan, at fodbolden har udviklet sig derhen, hvor man har et helt team omkring holdet. Derfor er det ikke nødvendigt at kunne det hele, i hvert fald ikke lige så godt som nogle af dine medarbejdere.

- Du skal lære at uddelegere og dermed overlade ansvaret for nogle ting til andre, siger Morten Olsen.

Daniel Agger og Lars Jacobsen har første arbejdsdag i HB Køge den 21. juni, når forberedelserne til den nye sæson indledes.

Daniel Agger og Lars Jacobsen bliver trænerduo i HB Køge fra den kommende sæson Video: TV 2 SPORT