Fodbold

Østrigske medier: - Ydmygelse, mareridt og historisk nederlag

Danmark vandt 4-0 over Østrig i VM-kvalifikationen og har efter tre kampe maksimumpoint og en målscore på 14-0.

Det østrigske landshold blev i anden halvleg kørt over af Danmark i VM-kvalifikationen, da danskerne forvandlede 0-0 til 0-4 på 16 minutter.

Nederlaget er ikke gået ubemærket hen i de østrigske medier efterfølgende. Her anerkender medierne danskernes indsats, men det er især hjemmeholdet, der står for skud.

Ifølge flere af medierne er det nemlig det største nederlag nogensinde på hjemmebane for Østrig i en betydende kamp. Nederlaget omtales blandt andet som en "katastrofe" og et "mareridt".

Herunder kan du se et uddrag af reaktionerne fra større østrigske medier:

Der Standard: Dansk ydmygelse: Østrig taber i VM-kvalifikationen med 0-4

- Det var en ydmygelse at se, hvordan de slagne hunde David Alaba og kompagni sneg sig ind i omklædningsrummet. Østrig tabte 4-0 til Danmark i VM-kvalifikationen onsdag aften. Nederlag er en underdrivelse, det var en katastrofe.

Oberösterreichische Nachrichten: 0-4-nederlag: Østrig tabte større hjemme i 1962

- I går faldt det østrigske landshold sammen i en kamp med to ansigter efter 0-1-målet. Der var ingen koordinering i defensiven, offensiven var der heller ikke overhovedet. Selvfølgelig demonstrerede danskerne også imponerende, hvorfor de på nuværende tidspunkt er nummer 12 på verdensranglisten.

- Sidste gang, det østrigske landshold tabte større, var for 20 år siden, hvor de tabte 5-0 i Tyrkiet i 2001. På hjemmebane er det 59 år siden - i 1962 - i 6-0-kampen mod Tjekkoslovakiet, de indkasserede et kæmpe nederlag.

Kurier: Historisk nederlag: Østrig lider hjemmebanenederlag til Danmark

- Mareridt blomstrede i Prater onsdag aften. Østrig gik ned efter en acceptabel første halvleg mod Danmark og tabte 0-4 til gruppefavoritterne. Det var også det største hjemmebanenederlag i en betydende kamp i foreningens historie.

Kleine Zeitung: Østrig led det største hjemmebanenederlag i historien i en betydende kamp

- Danmark havde vildledt Østrig og skabte kun tilsyneladende spænding. Til sidst blev en klasseforskel afsløret, og så løb Fodas hold (Østrigs landstræner, Franco Foda, red.) ind i et sammenbrud. Legende og baseret på resultatet. Det var det største hjemmebanenederlag i en betydende kamp i østrigsk fodboldhistorie.

ORF: Østrigsk nederlag til Danmark

- Det østrigske landshold kan vinke farvel til tanken om at vinde gruppen i VM-kvalifikationen. Holdets træner Franco Foda tabte onsdag nøglekampen mod Danmark med 0-4 på det tomme Ernst Happel Stadion i Wien. Efter værterne formåede at holde første halvleg åben, løb de ind i et historisk nederlag i anden halvleg mod favoritterne i gruppe F.

Kronen Zeitung: Største Foda-nederlag: Danmark afmonterer Østrig

- Østrigs fodboldlandshold led et historisk nederlag i VM-kvalifikationen onsdag.

- De har aldrig tabt en betydende kamp i Østrig i forbundets historie med en forskel på fire mål. Sidste gang, Østrig tabte med fire mål, var i Gelsenkirchen i 2011 med 2-6 i EM-kvalifikationen imod Tyskland. På hjemmebane tabte Østrig senest så stort i november 2009, hvor holdet tabte 5-1 til Spanien, men i en venskabskamp.

Stillingen efter 3 kampe

  1. Danmark: 9 point
  2. Skotland: 5 point
  3. Israel: 4 point
  4. Østrig: 4 point
  5. Færøerne: 1 point
  6. Moldova: 1 point