Fodbold

Tre grunde til Danmarks store succes

Herrelandsholdet har fået en fantastisk start på VM-kvalifikationen, mens U21-holdet har spillet sig videre til EM-kvartfinalen.

Tre kampe.

Tre sejre.

Tre opgør uden at indkassere mål.

Det er næsten eventyrligt, hvad herrelandsholdet i fodbold har præsteret den seneste uge. Kasper Hjulmands landshold fremstår lige nu som det bedste på tværs af hele Europa, og det er der – ganske oplagt – tre gode grunde til.

Det fortæller TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft:

1: Fundamentet

- Der er kommet en viderebygning på det fundament, Åge Hareide lagde med landsholdet: At det er svært at slå et dansk landshold, fortæller Flemming Toft.

- Vi tabte ganske få kampe under Åge Hareide, og det har Kasper Hjulmand bygget videre på.

2: Erfaringen

- Spillerne har fået endnu mere erfaring. Både klubmæssigt og internationalt, siger Flemming Toft.

- Det giver en anden rutine, når man har spillet flere kampe på højt klubmæssigt niveau, men også internationalt med landsholdet.

3: Kollektivet

- Det er blevet en samhørighed og et kollektiv, der fungerer. Også når de giver plads til individualisterne. Landsholdet navigerer rigtigt godt efter Kasper Hjulmands kort, mener Flemming Toft.

- Det tager tid at spille et landshold sammen. Det har Kasper Hjulmand fået, og der er virkelig et stærkt sammenhold både på og uden for banen.

- Alt i alt er det landshold, der ser ud til at gå op i en højere enhed.

U21-holdet vinder også

Mens Danmark har fået en formidabel start på VM-kvalifikationen, har U21-landsholdet spillet sig videre til EM-kvartfinalen.

Det er sket med tre sejre i tre kampe, og nøjagtigt som A-holdet har U21-holdet også holdt målet rent mod både Frankrig, Island og Rusland.

- Alt det her er en triumf for dansk fodbold. Det er noget, der vil smitte af længere ned i rækkerne. Måske vil det endda øge interessen for de helt unge, siger Flemming Toft.

- Det er et godt klubarbejde, der er fundamentet for det hele. Og så er der kommet nogle visioner til, for eksempel fra Kasper Hjulmands side, der er blevet arbejdet med i fodbolden generelt. Det betyder, at dansk fodbold står rigtigt, rigtigt stærkt i øjeblikket.

U21-EM færdigspilles i maj og juni, hvor Tyskland venter i kvartfinalen. Pudsigt nok skal A-holdet også møde Tyskland i deres næste kamp. Det er en venskabskamp inden sommerens EM-slutrunde.