EM fodbold

Britisk medie har Danmark som næststørste favorit til EM

Det engelske medie The Guardian er så imponeret over Danmarks landskampe i VM-kvalen, at kun én nation er større favorit til europamester-titlen.

Bang! Bang! Bang! Bang!

Fra da Andreas Skov Olsen trådte ind på banen i Wien i anden halvleg, skulle der blot gå 19 minutter, før resultattavlen viste 4-0 til Danmark. Modløst så østrigerne til. En ny dansk storsejr i VM-kvalen var cementeret.

Det har fået udenlandske medier til at spærre øjnene op for Kasper Hjulmands tropper. Heriblandt det store engelske medie The Guardian, der i en power-ranking nu har placeret Danmark som nummer to på listen over de største favoritter til at løfte det prestigefyldte EM-trofæ til sommer.

- Alt det, landstræner Kasper Hjulmand gør i øjeblikket, ser ud til at fungere. Mod Østrig i Wien onsdag aften var stillingen 0-0 indtil 10 minutter inde i anden halvleg, hvor han erstattede den ineffektive Yussuf Poulsen med Andreas Skov Olsen. 19 minutter senere stod det 4-0, og afløseren havde scoret to mål, skriver mediet som argument for den fornemme placering.

Store fodboldnationer som Italien, Frankrig, Spanien og Tyskland må alle kigge op til Danmark. Kun Belgien overgår danskerne på listen, der er lavet ud fra nationernes nuværende form i VM-kvalen. Bemærkelsesværdigt er det, at flere af landene ellers rangerer højere end Danmark på FIFA's verdensrangliste.

The Guardians top-10 til EM-trofæet

  1. Belgien
  2. Danmark
  3. Italien
  4. England
  5. Frankrig
  6. Spanien
  7. Portugal
  8. Tyskland
  9. Tyrkiet
  10. Schweiz
Der blev uddelt varme krammere fra Kasper Hjulmand efter sejren over Østrig.

Danskernes præstation mod Østrig kom, tre dage efter de satte Moldova på plads med en 8-0-afklapsning i Herning. Og med den første 2-0-sejr over Israel står Danmark nu med 9 point og en målscore på 14-0 i gruppe F. Det placerer Danmark som det bedste hold i kvalifikationen, hvor kun fire hold har formået at vinde deres første tre kampe.

Flere er optimistiske

Kort fortalt blæser der lune fodboldvinde ind over det danske fodboldlandskab i disse dage. Flere danske medier peger blandt andet på, at Hjulmands landshold er det bedste siden årtusindskiftet.

Og TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft uddelte flotte karakterer i sin karakterbog, hvor han ikke lagde skjul på, at Danmark for tiden er en nation, der skal tæmmes af Europa.

- De virker bare så sprudlende, at de ikke kan vente på næste udfordring. Nu er hele Europa udfordret, udtrykte fodboldkommentatoren.

Midtbanespilleren Thomas Delaney, der lavede to assists mod Østrig, fortalte også på pressemødet efter opgøret, at Danmark skal forvente sig noget stort til EM, ligesom tidligere landstræner Åge Hareide har sagt, at ambitionen som minimum bør være en EM-semifinale.