Fodbold

Haalands agent på rundtur i Spanien og England

Alf-Inge Haaland og Mino Raiola er blevet hentet i lufthavnen af FC Barcelona-folk. Det skriver store spanske medier.

Artiklen er opdateret med rygter om besøg i flere klubber.

To nære forbindelser til den norske fodboldkomet Erling Haaland var torsdag til møde i FC Barcelona.

Ifølge flere spanske medier blev angriberens agent Mino Raiola hentet i lufthavnen sammen med faren Alf-Inge Haaland. Det var angiveligt Barcelona-præsidenten Joan Laporta, der havde sendt en sort Mercedes ud for at hente de to, så de kunne diskutere Erling Haalands fodboldfremtid.

Fabrizio Romano, der er en af verdens mest velinformerede transferjournalister, har dækket mødet på det sociale medie Twitter.

Han fortæller, at samtalen mellem Mino Raiola, Haalands far og Joan Laporta har været positiv, men at intet konkret er blevet aftalt.

Han uddyber, at Raiola også har i sinde at mødes med andre europæiske topklubber i de næste par uger. Således skulle Raiola og Haaland senior være fløjet til Madrid allerede torsdag.

På rundtur i Premier League

Også Mundo Deportivo omtaler en decideret tourné med Dortmund-angriberen som omdrejningspunkt in absentia.

Det spanske medie skriver, at der allerede er sat møder op med Manchester City, Manchester United, Chelsea og Liverpool.

Jeg har ingen problemer med, at 'Alfie' og Mino ønsker at sole sig ved Middelhavet

Michael Zorc, sportschef i Dortmund

Det skal give Haaland-lejren en mulighed for at kortlægge de mest interesserede klubber og deres visioner med et eventuelt køb af den målfarlige angriber.

Men det giver naturligvis også Haaland-lejren en mulighed for at spille klubberne ud mod hinanden - og derfor er det ikke en uvæsentlig detalje, at deres ankomst i Barcelona blev filmet.

- Ønsker du at tage til Barcelona i hemmelighed, så kan du sagtens gør det. Det er meget simpelt. Jeg tror, det var i alles intentioner, at det blev offentliggjort, fortæller Guillem Balagué, der blandt andet arbejder som LaLiga-ekspert for TV 2 Norge.

Stort udbytte af offentlig interesse

  1. Haaland og agenten kan udnytte, at de kender de interesserede klubber
  2. Barca-præsident Laporta viser, han arbejder på at købe en international stjerne
  3. Haalands frikøbsklausul aktiveres angiveligt først næste sommer - dermed kan Dortmund presse prisen gevaldigt op ved et salg nu

Frikøbsklausulen fra sommeren 2022 lyder angiveligt på 75 millioner euro. Ifølge ESPN har Dortmund fastsat en pris på 180 millioner euro, hvis Haaland skal sælges denne sommer. Det er rundt regnet 1,33 milliarder kroner.

- Jeg har snakket med Mino Raiola, og vi har gjort vores intentioner meget klare, fortæller Dortmunds sportschef Michael Zorc.

- Jeg har ingen problemer med, at 'Alfie' og Mino ønsker at sole sig ved Middelhavet. Jeg er afslappet, fordi jeg ved, hvad vi vil have, tilføjer han.

At Haaland skulle være et salgsemne halvandet år efter sit skifte til Dortmund skyldes, at han har gjort det ualmindeligt godt i den tyske storklub.

Brandvarm

20-årige Erling Haaland hører i øjeblikket til blandt Europas mest målfarlige angribere.

Efter stor succes gennem et halvt år i østrigske RB Salzburg blev han i 2020 solgt til Borussia Dortmund, hvor målene fortsat er blevet sat ind nærmest efter behag.

I denne sæson er det blevet til 21 mål i lige så mange kampe i Bundesligaen. I Champions League har Haaland scoret ti gange i foreløbig seks kampe.

Haalands kontrakt med Borussia Dortmund løber frem til sommeren 2024.