Rasende Ronaldos anførerbind solgt på auktion

En brandmand var hurtig til at snuppe Cristiano Ronaldos anførerbind til fordel for en syg seksårig dreng i hjemlandet Serbien.

Cristiano Ronaldos store frustration har skabt tilsvarende stor glæde hos familien Djurdjevic i Serbien.

Portugiserens anførerbind, som han i raseri smed fra sig efter en annulleret overtidsscoring mod Serbien, er nemlig blevet solgt på auktion til knap 500.000 kroner, der går til at betale seksårige Gavrilo Djurdjevics behandling for muskelsygdommen SMA.

Auktionen kom i stand takket være en af de brandmænd - eller barmhjertige samaritanere - der sørgede for sikkerheden under landskampen lørdag aften.

- Ronaldo var irriteret, og han smed det, så det landede lige ved siden af mig. Vi blev alle enige om, at pengene skulle gå til lille Gavrilo, fortæller Djordje Vukicevic til Reuters.

Kampen endte 2-2, og dommeren har sidenhen undskyldt til Ronaldo for at overse scoringen.

Dyr behandling i udlandet

Behandlingen for Gavrilo Djurdjevics svære sygdom kommer til at koste over 18 millioner kroner.

Ifølge Reuters er det ikke unormalt, at serbiske familier starter indsamlinger for at finansiere sygdomsbehandlinger, hvis de skal foregå i udlandet, som det er planen i dette tilfælde.

Gavrilo Djurdjevics mor, Nevana, fortæller, at familien havde modtaget over 3,7 millioner kroner i donationer før pengene for Ronaldos anførerbind.

- Vi kan slet ikke tro, at nogle mennesker, som slet ikke kender os, har auktioneret armbindet for at hjælpe vores barn, siger Nevana Djurdjevic til Reuters.

Med 2-2-resultatet ligger Portugal og Serbien side om side med syv point i VM-kvalifikationsgruppe A.