Fodbold

Jeg fortæller altid mig selv, at jeg er den bedste, siger Kylian Mbappé

Franskmanden motiverer sig selv ved at tænke, at han er den bedste. Alligevel mener han, at Ronaldo og Messi har 'en milliard flere ting' end ham.

Et verdensmesterskab, fire franske mesterskaber, en Champions League-finale og over 100 Ligue 1-mål som den yngste spiller nogensinde.

Kylian Mbappé har nået mere, end de fleste andre fodboldspillere på 22 år. Og spørger man franskmanden selv, har hans vinderinstinkt og evne til at motivere sig selv været en af årsagerne til den store succes.

Det fortæller han i et interview med radiostationen RMC Sport.

- Hver gang jeg går ud på banen, fortæller jeg mig selv, at jeg er den bedste. Også selvom jeg har spillet mod Cristiano (Ronaldo, red.) og Messi. De er bedre spillere end mig, de har en milliard flere ting end mig, men i mit hoved siger jeg altid til mig selv, at jeg er den bedste, fordi man på den måde ikke sætter nogen grænse for sig selv. Man forsøger bare at gøre sit bedste, siger Mbappé ifølge Mundo Deportivo.

PSG-stjernen fortæller samtidig, at et stort ego, som det han og mange andre sportsstjerner besidder, ofte opfattes mere negativt, end det egentlig er.

- For mange mennesker er egoet helt enkelt, at man ikke ønsker at give et straffespark til en holdkammerat, eller at man har en større løn end en rival. Men det er ikke kun det. Det ligger også i forberedelsen. Det er noget personligt. At man kan overgå sig selv. Det rækker langt ud over den overfladiske del, der handler om 'mig mig mig'.

Det store mål

Med et verdensmesterskab, et hav af mål og franske titler på stribe skulle man synes, at Mbappé er ret godt kørende.

Men han mangler noget: En Champions League-titel.

I sidste sæson var han snublende tæt på, da PSG var i finalen, men her tabte de med 1-0 til Bayern München.

Derfor er han fortsat uden triumf i Champions League, hvilket han håber at lave om på.

- Champions League er en virkelig vigtig ting. Hvis jeg vinder den, vil jeg have en masse følelser, som da vi vandt VM. Champions League er på klubplan det allerstørste, siger han.

Kylian Mbappé har scoret 20 mål i 26 ligakampe i denne sæson, hvor PSG lige nu ligger nummer to med tre point op til Lille, efter Mbappé og holdkammeraterne tabte lørdagens indbyrdes opgør 0-1.

I Champions League er det blevet til seks scoringer i syv kampe. Her møder franskmændene Bayern München i en gentagelse af sidste års finale på onsdag, når første kvartfinale skal spilles.