Fodbold

Et kram stjal opmærksomheden efter Inter-sejr

En komfortabel Inter-føring betyder ikke, at mesterskabet er i hus endnu, slår cheftræneren fast.

Inter er efterhånden vant til det. 90 minutter ender som regel med en sejr og tre point på kontoen for Serie A's suveræne førerhold.

Alligevel var det, som om at den niende sejr i træk – 1-0-sejren lørdag aften over Bologna – betød ekstra meget for Inters cheftræner, Antonio Conte, der råbende satte i sprint mod Inter-teammanager Lele Oriali og uddelte et varmt kram, da sidste fløjt i kampen havde lydt.

Den jubel fangede de italienske journalisters opmærksomhed efter kampen, for var der tale om et mesterskabskram? Det ville de gerne have svar på efter kampen.

- Nej, det var ikke en Scudetto-fejring (mesterskabet i Serie A, red.), fordi vi skal spille os til det på banen, og det skal være matematisk garanteret. Der er ti kampe for os endnu, ni for de andre, og 27 til 30 point at spille om, sagde Inter-træneren på pressemødet.

Inter er nu otte point foran andenpladsen, AC Milan, og har tilmed en kamp i baghånden.

Et "mesterskabskram"? Nej, siger Inter-cheftræner Conte. Video: TV 2 SPORT

Eriksen spillede ikke sin bedste kamp, men det gør ikke noget

Med en halv time tilbage af kampen mod Bologna søndag aften tog cheftræneren Inter-danskeren Christian Eriksen ud af opgøret.

Antonio Conte ville køre føringen på 1-0 hjem, og det lykkedes. Trods udskiftningen er status efter kampen for Eriksen personligt ikke negativ, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Det var ikke hans bedste kamp, kan vi hurtigt blive enige om, man han gør stadig det, han skal. Han får ikke nogen kritik fra Conte bagefter, men han vil selvfølgelig ikke få mange plusser i bogen – men han får heller ikke mange minusser, siger Junker og tilføjer vigtigheden i danskerens disciplin:

- Conte bliver ti gange mere sur, hvis han ser Eriksen ikke løbe tilbage, end hvis han ser ham sparke fire bolde ved siden af mål.

Eriksen roses på Inter-fanside

Netop det at udføre et solidt stykke arbejde er vigtigt, når man spiller for Serie A’s suveræne førerhold.

- At gøre det, der skal gøres, og det, som træneren beder om, er Eriksen personificeringen af i Inter-trøjen, siger Junker.

Danskeren er en af de mest løbestærke spillere i ligaen, og det kunne igen ses søndag aften, mener Junker.

Analysen fra fodboldeksperten stemmer godt overens med dommen i de italienske medier. En kamp på det jævne uden at falde igennem eller score topkarakter.

- Conte skiftede ham ud, da Inter manglede mere stål i defensiven på midtbanen. Eriksen var den bedste centrale midtbane med bolden i sine 60 minutter på banen, skriver Inter-fansiden SempreInter for eksempel.

Næste opgave for Eriksen og Inter er Sassuolo på onsdag.