Fodbold

Racisme får Valencia til at udvandre fra danskerkamp

Valencias spillere udvandrede midt i første halvleg af kampen mod Cadiz efter en batalje mellem Juan Cala og Mouctar Diakhaby.

Der opstod stort drama i første halvleg af danskeropgøret i La Liga mellem Valencia med Daniel Wass på holdet og Cadiz med Jens Jønsson på holdet.

For efter godt en halv times spil ved stillingen 1-1 valgte hele Valencias hold simpelthen at forlade banen.

Den drastiske beslutning kom efter en batalje mellem Juan Cala fra Cadiz og Mouctar Diakhaby fra Valencia. De to forsvarsspillere havde en hård duel, hvorefter der tydeligvis blev udvekslet en række gloser mellem dem.

Og en af disse kommentarer fik franske Mouctar Diakhaby så meget op i det røde felt, at han tog en målrettet spurt for at konfrontere Juan Cala. Diakhby skubbede Cala, og så endte det i voldsomt håndgemæng. Mouctar Diakhaby fik herefter et gult kort for episoden.

Men den franske forsvarsspiller var så oprevet, at spillet ikke kunne genoptages. Og efter at have konverseret indbyrdes valgte hele Valencia-holdet at udvandre fra banen i vrede. Herefter gik også Cadiz-spillerne i omklædningsrummet.

Racistisk kommentar startede balladen

Ti minutter senere kom alle spillerne så tilbage på banen, hvorefter kampen efter fem minutters opvarmning atter blev sat i gang. Men dog uden Mouctar Diakhaby, der lod sig udskifte og blev i omklædningsrummet. Kampen nåede at være afbrudt i godt tyve minutter.

Alt tyder på, at Mouctar Diakhaby blev udsat for racisme. I hvert fald ifølge Valencia, der skrev følgende på Twitter, efter kampen var blevet genoptaget:

- Holdet har holdt et møde og besluttet at fortsætte kampen for at kæmpe for klubbens ære, men holdet fordømmer racisme af enhver art.

- Vi tilbyder vores uforbeholdne støtte til Diakhaby. Spilleren, der har været udsat for en racebetinget fornærmelse, opfordrede sine holdkammerater til at vende tilbage på banen. Vi støtter dig, Mouctar! Nej til racisme!

Cadiz tog sejren

Kampen blev altså genoptaget, og et kvarter senere kunne spillerne så gå i omklædningsrummet endnu engang og holde pause med stillingen 1-1.

Det var i øvrigt netop hjemmeholdets Juan Cala, der bragte Cadiz foran 1-0 efter et kvarter, inden Kevin Gameiro udlignede for Valencia kort efter.

Kampen endte med en sejr på 2-1 til Cadiz, efter hjemmeholdets Marcos Mauro scorede med to minutter igen af opgøret.

Det vides endnu ikke, om optrinnet mellem Juan Cala og Mouctar Diakhaby får yderligere konsekvenser.

Første halvleg af Cadiz-Valencia bød på mål, bataljer, skældsord og udvandring. Se højdepunkter i videoen her. Video: TV 2 SPORT