Fodbold

Træner overraskede med vild jubel på pressemøde efter triumf

Real Sociedad-træner Imanol Alguacil leverede lidt af et show, da han fejrede holdets pokaltitel lørdag aften på en noget utraditionel måde.

Når man vinder den første titel siden 1987, så skal det fejres eftertrykkeligt.

Sådan har Imanol Alguacil formentlig tænkt lørdag aften.

Alguacil er træner for Real Sociedad, der lørdag aften besejrede de baskiske rivaler fra Athletic Bilbao med 1-0 i Copa del Rey-finalen i Spanien, og dermed vandt klubben sin første titel i 34 år. Og på pressemødet efter kampen overraskede Sociedad-træneren alt og alle med en ekstremt passioneret fejring.

For efter de obligatoriske spørgsmål fra journalisterne valgte træneren nemlig at tage sagen i egen hånd. Pludselig rejste han sig op og iførte sig en Real Sociedad-trøje og halstørklæde, hvorefter han indledte en slagsang med ordene:

- Den her er til jer, Guipúzcoa! Den her er til alle jer, der elsker Real!

Se episoden herunder:

Real Sociedad i hjertet

Guipúzcoa er navnet på den provins i Baskerlandet i Spanien, hvor Real Sociedad hører til. Sociedad ligger i San Sebastian, der er hovedstad i netop Guipúzcoa-provinsen.

Og det er langt fra nogen tilfældighed, at 49-årige Imanol Alguacils lørdag aften leverede en så passioneret hyldest af både klubben, byen og provinsen. Alguacils er nemlig født og opvokset i Guipúzcoa og har fået sin fodboldopvækst i og omkring Real Sociedad. Han har selv spillet både ungdomsfodbold og seniorfodbold i klubben, som han også har arbejdet som træner for siden 2011.

Real Sociedad tog sejren takket være en straffesparksscoring af Mikel Oyarzabal efter godt en times spil.

Lørdagens pokalfinale var en udsat kamp fra sidste sæson, og dermed fandt 2020-udgaven af Copa del Rey endelig sin vinder. Det var Real Sociedads tredje pokaltitel i historien. Den seneste faldt altså helt tilbage i 1987. Klubben er også noteret for to spanske mesterskaber.

2021-udgaven af den spanske pokalfinale spilles allerede om to uger, og her får Athletic Bilbao muligheden for at tage revanche. For det bliver nemlig en Copa del Rey-finale mellem Athletic og FC Barcelona.