EM fodbold

Danmark udpeget blandt EM-favoritter: - Et kæmpe skulderklap

Landsholdet har leveret flotte præstationer på det seneste. Hos DBU giver det en tro på, at det kan blive til noget stort til sommerens EM-slutrunde.

Danmarks fodboldlandshold har vundet pokaler før, og nu er det måske snart tid igen.

- Vi drømmer om at vinde noget, og den ambition skal vi have, lige meget hvilken turnering vi går ind til. Så ambitionen er, at vi skal stå med den pokal på et eller andet tidspunkt, siger fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union, Peter Møller.

Det danske landshold har leveret nogle imponerende præstationer på det seneste. På en uge blev både Israel, Moldova og Østrig sendt til tælling i tre overbevisende sejre.

Sidste uges eventyrlige indsats i VM-kvalifikationen har givet fornyet tro på, at vi igen skal kippe med den danske klaphat over en pokal.

Ifølge den engelske avis The Guardian har landsholdets seneste præstationer sendt dem op blandt favoritterne til EM-guldet. Avisen har faktisk kun Belgien som større favorit til EM-guldet end Danmark.

- Vi skal tage det som et kæmpe skulderklap, at der er nogen, som anser os som favorit til turneringen. Jeg synes, at holdet har vist over en lang periode og i en lang årrække, at herrelandsholdet er rigtig svære at slå, siger Peter Møller.

Det er lidt af en genistreg, at man får Hjulmand ind

Carsten Werge, fodboldredaktør TV 2 SPORT

Hjulmand har været en genistreg

Mens janteloven har sit trofaste tag i danskerne, er der alligevel noget om snakken. For selvom der er plads til forbedring, så er de seneste præstationer endnu et bevis på den kontinuitet, som det danske landshold har vist.

- Vi er ikke verdens bedste lige nu, men det er svært at bevare pessimismen, siger TV 2 SPORTs fodboldredaktør, Carsten Werge.

Senest viste talenter som Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard sig frem på landsholdet, da de begge noterede sig for scoringer. De har begge spillet for FC Nordsjælland, hvor Kasper Hjulmand tidligere var træner.

- Hareide skabte grundlaget på sin egen forsigtige facon, og så er det lidt af en genistreg, at man får Hjulmand ind, for nu kommer der lige pludselig også et kuld med FC Nordsjælland-baggrund. Jeg tror, at der er meget mere i det hold, end vi foreløbigt har set, siger Carsten Werge.

Der er dog stadig noget tid til EM, der begynder i juni.

- Det er 14 dage til 3 uger, hvor det hele skal klikke, og vi ved ikke, om alle spillere er klar. Vi tillader os at drømme stort og arbejde hårdt, og så må vi se, om det er nok til, at vi kan komme rigtig langt i turneringen, siger Peter Møller.

Danmark er i gruppe med Belgien, Rusland og Finland. 12. juni spiller landsholdet første kamp mod Finland.