Fodbold

Messis ord i pausen skabte overskrifter i spanske medier

Flere kontroversielle episoder stjal opmærksomheden, da FC Barcelona mandag aften vandt 1-0 over Valladolid i LaLiga.

Kameraet var helt tæt på, da en lettere frustreret Lionel Messi på sin vej mod omklædningsrummet åbnede sin mund og sagde en række spanske ord.

Ord, der kort tid efter ramte spanske medier som Mundo Deportivo, Marca, AS og SPORT.

Det er en markant holdning, som Messi har, og det er selvfølgelig problematisk

Andreas Laudrup, fodboldekspert TV 2 SPORT

Takket være produktionen, var det nemlig muligt at høre, hvad den argentinske stjerne sagde, inden han gik til pause i mandagens hjemmekamp mod Valladolid:

- Han vil virkelig gerne give mig et gult kort. Det er utroligt.

Kommentaren var med al sandsynlighed rettet mod kampens dommer, Santiago Jaime Latre. Lionel Messi blev mandag aften sendt i aktion, selvom han med et gult kort ville få karantæne til weekendens El Clasico mod Real Madrid.

Og LaLigas øjeblikkelige topscorer mente altså, at Santiago Jaime Latre var ekstra opmærksom på, hvad argentineren foretog sig i første halvleg, hvor Barcelona i øvrigt var i store problemer mod de undertippede gæster.

Det var dog ikke noget, som TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup kunne tilslutte sig.

- Der var ikke opspil til et gult kort til Messi, men man kan selvfølgelig diskutere, om dommeren og Messi har haft en lille dialog på banen. Men det er en markant holdning, som Messi har, og det er selvfølgelig problematisk, siger Andreas Laudrup.

Lionel Messi slap uden et gult kort og er derfor spilleberettiget til weekendens store kamp mod ærkerivalerne fra Real Madrid. Det samme er Frenkie de Jong, der ligeledes var i karantænefare i kampen, som Barcelona vandt med 1-0 på et mål i det sidste minut af den ordinære spilletid.

Flere kontroversielle episoder

Lionel Messis utilfredshed med kampens dommer var ikke det eneste, de spanske sportsaviser havde fokus på i kølvandet på Barcelonas sejr mandag aften.

For inden Ousmane Dembélé scorede det vigtige mål, havde Valladolids Oscar Plano fået et direkte rødt kort for at nedlægge den hurtige franskmand på midten af gæsternes banehalvdel.

FC Barcelona vandt med 1-0 over Valladolid efter en scoring i det 90. minut af Ousmane Dembélé. Video: Bo Bentsen

Et rødt kort, der har ført til en massiv diskussion. Den tidligere topdommer César Barrenechea Montero har analyseret det røde kort for sportsavisen Mundo Deportivo, og han er ikke i tvivl:

- Med hensyn til det røde kort var det en overdrivelse, siger dommeren.

Til gengæld skulle Santiago Jaime Latre - ifølge Montero - have taget fløjten i brug ved to andre lejligheder, hvor der burde have været dømt straffespark.

Første gang var, da Barcelonas Sergino Dest i første halvleg blev nedlagt på kanten af feltet, mens Valladolid skulle have været tildelt et spark fra 11-meter-pletten, da bolden i anden halvleg ramte Jordi Albas hånd.

FC Barcelona er nu nummer to i LaLiga, hvor de kun har ét point op til Atletico Madrid på førstepladsen.