Fodbold

FIFA suspenderer to lande

Fodboldforbundene i Tchad og Pakistan er suspenderet af FIFA, og de to nationers landshold kan ikke spille.

Det internationale fodboldforbund (FIFA) meddeler onsdag, at Pakistans og Tchads fodboldforbund er blevet suspenderet. Dermed kan de to nationers landshold eller fodboldklubber ikke deltage i internationale konkurrencer.

Det skyldes, at begge forbund på nuværende tidspunkt ledes af folk, som FIFA ikke kan acceptere.

I Tchad har landets regeringsmyndigheder haft en betydelig indblanding i forbundets anliggender, og derfor har FIFA valgt af suspendere det afrikanske land.

Regeringens indblanding har også betydet, at landsholdet er blevet udelukket fra kvalifikationen til Africa Cup og Nations.

I Pakistan har en gruppe fodboldfolk overtaget det pakistanske dodboldforbunds (PFF) hovedkvarter, som har base i byen Lahore.

Fifa kalder overtagelsen for en ulovlig besættelse, og af den grund er Pakistan også suspenderet.

Suspenderingen af PFF bliver ophævet, når FIFA har modtaget en bekræftelse på, at forbundets lokaler, konti og kommunikationskanaler er under den normale ledelses kontrol.

I 2017 blev Pakistan også udelukket fra international fodbold. Dengang var årsagen, at fodboldforbundets kontorer samt konti var blevet kontrolleret af en person ansat af en domstol, hvilket i henhold til FIFAs regler er ulovligt.