Fodbold

Flået ud i storkamp - Klopp forsvarer 'ydmygende udskiftning'

Naby Keïta havde kun spillet 142 minutters fodbold i 2021, da Liverpool-manager Jürgen Klopp valgte ham til startopstillingen mod Real Madrid.

Liverpool-spilleren Naby Keïta har bestemt ikke haft en nem sæson, der både har været påvirket af coronavirus og flere skader.

Tirsdag aften fik han så en enestående mulighed for at bevise, hvorfor Liverpool hentede ham for 400 millioner kroner i 2018, da Keïta fik en plads i startopstillingen mod Real Madrid i Champions League-kvartfinalen.

Det var taktisk. Jeg kunne have lavet flere ændringer på det tidspunkt

Jürgen Klopp om udskiftningen af Naby Keïta

Det blev dog kun til 42 triste minutter på banen, inden Liverpool-manager Jürgen Klopp flåede ham ud med tre minutter til pausen, uden de to ænsede hinanden et blik.

- Jeg undrer mig over, om det virkelig er nødvendigt at ydmyge en spiller med tre minutter til pausen. Udskiftningen var uden tvivl en straf, sagde den tidligere Real Madrid-spiller og -træner Jorge Valdano til spanske AS.

Klopp forsvarer udskiftning

Hos flere engelske medier - herunder det lokale Liverpool Echo - undrer man sig over, hvorfor Jürgen Klopp valgte at starte med en spiller, der på ingen måde har vist sig frem i denne sæson og desuden kun har spillet 142 minutter i samtlige turneringer i 2021.

- En overraskende startplads gav ikke pote for midtbanespilleren, der i den grad manglede fart, stort set ikke var involveret og blev udskiftet før pausen, skriver Liverpool Echo og tildeler ham kampens laveste karakter.

Med tre minutter til pausen tog Klopp en drastisk beslutning, da han skiftede Naby Keïta ud og satte Thiago Alcântara på banen.

Ligeledes spekuleres der i engelske medier også omkring, hvorfor Klopp ændrede på flere pladser i forhold til holdet, der slog Arsenal 3-0 på udebane i weekenden.

Arkitekten bag handlingerne, tyske Jürgen Klopp, nedtonede dog efter kampen sin beslutning om at udskifte Naby Keïta kort før pausen.

- Det er ikke nogen stor historie. Jeg kan ikke lide den. Han var ikke den eneste (der spillede dårligt, red.), det var taktisk. Jeg kunne have lavet flere ændringer på det tidspunkt, sagde Klopp til BT Sport og uddybede senere på et pressemøde:

- Det er det, jeg ikke kan lide ved mit job. Du gør det og giver samtidig spilleren ansvaret. Han havde ikke ansvaret (for en svag første halvleg, red.). Han har ikke spillet i noget tid - specielt ikke fra start. Han var ikke god, men det var resten heller ikke. Altså, vi kunne have lavet flere udskiftninger på det tidspunkt, så det handler ikke om Naby. Jeg er ikke glad for, jeg gjorde det, for vi snakker om det nu, som om han er ansvarlig, lød det fra Liverpool-manageren.

Liverpool tabte kampen 1-3 til Real Madrid. Der venter en returkamp om en uge i Liverpool.