Fodbold

Før El Clásico øjner Braithwaite det, han aldrig har været i nærheden af

FC Barcelonas danske angriber står foran sit tredje El Clásico, når catalanerne drager til Madrid for at spille et sæsondefinerende opgør.

For lidt over et år siden gennemlevede han for første gang det, han ellers kun havde drømt om, da han var en knægt i Esbjerg.

Det er altid bedre at stå her end at drømme om den her situation

Martin Braithwaite om El Clásico

Iklædt røde og blå farver fik Martin Braithwaite, som den første dansker i 14 år, lov til at mærke suset fra 80.000 råbende tilskuere på Santiago Bernabeu. Her tog han del i en rivalisering sprængfyldt med spansk passion, intensitet og aggressivitet.

Klodens største fodboldkamp mellem to klubber. FC Barcelona mod Real Madrid.

Lørdag aften tørner giganterne sammen igen, og danskeren kan med stor sandsynlighed føje endnu et El Clásico på cv'et, når de to ærkerivaler skal udkæmpe, hvad der på forhånd ligner et hæsblæsende opgør om titlen.

- Der er et mesterskab på spil, og vi kan lugte guldet. Det vil vi arbejde sindssygt hårdt for, så motivationsmæssigt er der ikke nogen forskel overhovedet til den her kamp. Den er det samme, som var det et fyldt stadion, fortæller Martin Braithwaite til TV 2 SPORT.

Danskeren henviser til, at det forestående El Clásico hverken bliver afviklet på Camp Nou eller Santiago Bernabeu. Det er madrilenernes træningsanlæg Valdebebas på Alfredo Di Stefano-stadionet, der lægger græs til, fordi Bernabeu er ved at blive renoveret. Og coronapandemien har samtidig forpurret muligheden for at samle tilskuere til det spanske slag, selvom træningsanlægget kan huse op mod 6000 tilskuere.

Har aldrig vundet et mesterskab

Kampens sportslige betydning minder dog meget om situationen, da klubberne mødtes i den seneste sæsons sidste El Clásico. Vitale point er på spil i den absolutte top af LaLiga.

Med en sejr kan Barcelona bringe sig foran Atlético Madrid på førstepladsen, mens Real Madrid kan bringe sig op på siden af bysbørnene. Det kræver dog, at førerholdet sætter point over styr, når de gæster Real Betis samme aften.

Vi bliver nødt til at tage de sidste ni kampe som finaler

Martin Braithwaite

Men som Braithwaite selv formulerer det, har en duft af guld spredt sig i den catalanske lejr. Med seks sejre på stribe kommer Barcelona med et godt udgangspunkt til kampen, og den 29-årige nier drømmer om, at udfaldet af opgøret kan bringe ham tættere på det, han endnu har til gode at prøve i sin karriere. At vinde et mesterskab.

- I den her sæson håber jeg på, jeg kan vinde mit første, og det er det, jeg arbejder sindssygt hårdt for. Men jeg ved, at det nok skal komme, siger Braithwaite, der før sin tid i Barcelona har spillet i Leganes, Bordeaux, Toulouse, Middlesbrough og Esbjerg.

Ni finaler tilbage

For mange fodboldspillere og trænere er den næste kamp altid den vigtigste.

Lørdagens brag er ingen undtagelse, og med en sejr kan begge klubber få vind i sejlene, inden de sidste otte opgør venter i den bedste spanske række.

Men selvom Braithwaite mener, at El Clásico bliver sæsondefinerende, har han stadig fødderne plantet i jorden, når han kigger på kampprogrammet.

- El Clásico kan give et boost. Vinder vi sådan en kamp, giver det et endnu større boost selvtillidsmæssigt, men det bliver ikke afgjort på én kamp.

- Der er mange kampe, som skal vindes. Atlético skal også smide point, så vi bliver nødt til at tage de sidste ni kampe som finaler og gå ud for at vinde alle kampe. Det ved jeg, at vi også er i stand til at gøre, lyder det fra Braithwaite.

Ligesom Barcelona har Real Madrid dog også tanket en masse selvtillid fra deres seneste periode. De tabte sidst en fodboldkamp den 30. januar, da Levante hentede en overraskende sejr i Madrid, og tirsdag vandt 'Los Blancos' med 3-1 over Liverpool i Champions League.

Derudover har Real Madrids brandvarme angriber Karim Benzema fundet målformen med seks mål i fire ligakampe.

Til gengæld må de undvære deres faste forsvarsduo i Sergio Ramos og Raphaël Varane. Førstnævnte pådrog sig en skade i læggen i landskampspausen, mens franske Varane tirsdag blev konstateret smittet med coronavirus.

Fra plakater på værelset til nummer 9 i Barcelona

Omtrent 13 måneder har passeret, siden Braithwaite blev skiftet ind til sit første El Clásico på Bernabeu.

36 LaLiga-optrædener for Barcelona senere erindrer han stadig tiden som dreng, hvor han på sit værelse i Esbjerg fordrev tiden med at klistre sit ansigt på billeder af det historiske opgør.

Nu er han selv en del af verdens største klubkamp. Ovenikøbet med rygnummer ni, som Michael Laudrup, Johan Cruyff, Ronaldo, Samuel Eto'o og Luis Suárez tidligere har båret i Barcelona.

- Det er selvfølgelig sindssygt specielt at være en del af de her fodboldkampe. Både når man har set de kampe som dreng og fodboldfan. Det er noget, jeg tror, alle fodboldspillere ønsker, siger Braithwaite.

Er det, som du forestillede dig det på drengeværelset?

- Det er altid bedre at stå her end at drømme om den her situation. Når du er der virkeligt, kan du virkelig mærke, hvor specielt det er. Man er sindssyg taknemmelig for det samtidig.

Du kan se El Clásico på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT X lørdag fra klokken 20.00. Kampen spilles 21:00.