Fodbold

Krisestemning i norsk klub - kræver afsked med dansk træner

Den danske cheftræner Henrik Pedersen har været undersøgt for racisme efter flere anklager.

Hvad der så ud til at være et afsluttet kapitel, da den norske klub Strømsgodset meldte ud, at danske Henrik Pedersen forbliver i jobbet som cheftræner, er i stedet blev starten på en endnu større krise.

Det var fredag i sidste uge, at flere medier kunne berette, at den danske træner flere gange skulle have ytret sig racistisk over for forskellige personer i klubben. Mandag slog klubben dog fast, at danskeren forbliver cheftræner i Strømsgodset efter en intern undersøgelse i fodboldklubben.

Ifølge TV 2 Norge har der dog været krisestemning i klubben siden den udmelding. Onsdag formiddag har sagen nu nået den foreløbige kulmination, efter spillerne er ankommet til træningsanlægget, hvor de fordelt i flere små grupper skal holde møder med lederne i Strømsgodset.

Det norske medie erfarer, at spillertruppen - efter et møde tirsdag aften - kræver, at Henrik Pedersen skal trække sig som cheftræner, mens også lederne i Strømsgodset bør forlade jobbet. Ifølge TV 2 Norge forventes det, at onsdagens møder vil vare i mange timer, før der kommer en afklaring.

Udmeldingen fra spillerne er en anden, end den der blev sendt til ledelsen søndag. Her skulle spillertruppen - med den danske anfører Mikkel Maigaard i spidsen - have udtrykt opbakning til Henrik Pedersen. Ifølge norske VG skulle en række spillere dog have givet udtryk for, at de ikke stiller sig bag den udmelding.

Siden har syv anonyme spillere beskyldt cheftræner Henrik Pedersen for racisme. Anklager, der betegnes som "grundløse" af hovedpersonen selv.

Både TV 2 Norge og VG beskriver, hvordan klubbens interne undersøgelse blandt andet bestod af, at den danske anfører Mikkel Maigaard gik rundt og spurgte spillerne, om de havde oplevet racisme. En anonym spiller har fortalt til TV 2 Norge, at de anser Maigaard som en støtte til cheftræner Henrik Pedersen, hvorfor det reelt ikke var nogen mulighed at fortælle ting til ham.

- Det bliver helt håbløst at komme tilbage (i klubben, red.). Der er forskellige meninger i spillertruppen, og det hjælper ikke, når cheftræneren går ud og provokerer efterfølgende ved at sige, at han har fuld opbakning, sagde den anonyme spiller tirsdag til TV 2 Norge, inden de havde holdt et nyt møde i spillertruppen.