Fodbold

Harder valgt til prestigefuld liste: - Det er en ære

Landsholdspilleren Pernille Harder er blevet valgt ind på Forbes liste '30 under 30 - Europa' for sin indflydelse både på og uden for fodboldbanen.

Marcus Rashford, Tadej Pogacar og danske Pernille Harder.

Alle tre er en del af 2021-versionen af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes liste '30 under 30 - Europa'.

Listen hylder en række personer under 30 år, der på hver sin måde har ydet en ekstra indsats både på og uden for banen, og som med en positiv indflydelse har forsøgt at skubbe verden i en bedre retning.

Forbes udgiver hvert år listen i mange forskellige kategorier, hvor Harder er udvalgt i kategorien 'Sport og spil i Europa' med følgende begrundelse fra juryen:

- Pernille Harder skrev historie i professionel kvindefodbold sidste år, efter Chelsea eftersigende brugte 355.000 dollars for at hente hende fra Tyskland. En investering, der var umagen værd for den dobbelte vinder af UEFA's pris for årets bedste kvindelige fodboldspiller. Hun er samtidig en fortaler for LGBTQ+-rettigheder og ligestilling samt medlem af Common Goal, der er en social aktivismegruppe inden for fodbold.

Stolt over udnævnelsen

Efter offentliggørelsen af listen takkede Pernille Harder for udnævnelsen i et Twitter-opslag.

Den danske Chelsea-spiller er beæret over at være en del af en liste med så mange indflydelsesrige personer.

- Jeg er stolt af at blive valgt ind i 'Forbes under 30'-listen. Det er en ære for mig at være en del af et fællesskab af unge pionerer og game changers, som alle har opnået store ting inden for deres felt og påvirket verden væsentligt.

- Tillykke til jer alle. Lad os fortsætte, skriver Harder.

Pernille Harder er netop nu samlet med det danske kvindelandshold for at spille to testkampe mod Irland og Wales.

Den første kamp spilles torsdag mod Irland, mens Danmark møder Wales på tirsdag.