Fodbold

Storsponsor bekræfter: Vil ud af aftale med DBU

Arbejdernes Landsbank bekræfter, at de ønsker at stoppe sponsoratet hos DBU.

Dansk Boldspil-Union skal på udkig efter et ny storsponsor.

Arbejdernes Landsbank bekræfter således, at de arbejder på at komme ud af sin aftale med DBU.

Det fortæller administrerende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, over for TV 2 SPORT. Han fortæller, at årsagen ikke skal findes i det omdiskuterede VM i Qatar, som Weekendavisen ellers erfarede torsdag aften, men at den skal findes i Kviklånsloven.

- Det handler om, at vi har forlænget verden med brædder et gentagende antal gange og har udsat tidsfristen for, hvornår vi skulle beslutte, om vi skal skilles, og om DBU skal finde en anden sponsor, som kan få lov at stå på trøjen sammen med Oddset.

- Det er det, det har handlet om. Det har handlet om Kviklånsloven. Alle de andre tanker om Qatar, kan jeg godt forstå, dukker op på det her tidspunkt. Men det har ikke noget med det her at gøre.

- Det er jo sådan med en sponsoraftale, at begge parter gerne skulle få noget ud af den. Men her er det sådan, fordi loven er skruet sammen, som den er, at vi ikke kan være der.

Begrænsninger på grund af Kviklånsloven

Kviklånsloven betyder, at det er umuligt for forbrugerlånsudbydere som blandt andet Arbejdernes Landsbank at reklamere side om side med bettingreklamer.

Det er et problem, fordi Oddset også er sponsor for DBU, og dermed kan de to sponsorer ikke stå side om side på landholdstrøjerne.

- Vi landede jo i den her underlige situation, at vi ikke må reklamere sammen med danske spils Oddset på fodboldlandsholdets trøjer. Det har vi så forsøgt at løse sammen med DBU og få det igennem, men Forbrugerombudsmanden sagde klart og tydeligt, at det måtte vi ikke.

- Det har så betydet, at vi siden 1. juli sidste år reelt ikke har kunne bruge sponsoratet. Vi har så forlænget et antal gange, og forhandler i øjeblikket med DBU om, hvad vi gør.

Flertal for at ændre lovgivning

Det er ingen hemmelighed, at der lige nu er et politisk flertal for at lave Kviklånsloven om. Det betyder med andre ord, at der er en udsigt til, at Arbejdernes Landsbank godt ville kunne få noget ud af sponsoratet.

Der er politisk flertal for at lave kviklånsloven om. Hvorfor vil I gerne ud af aftalen, når det ikke ser ud til at blive et problem fremover?

- Faktisk har vi fået den her sang et par gange om, at den er lige ved at være der. Det seneste, jeg har hørt, er, at man diskuterer, om den strider mod noget EU-forordning. Så betyder det, at vi simpelthen må tage stilling og sige, ”tror vi, vi skal vente til juleaften”? Eller skal vi sige ”vi havde en aftale, og så træder vi ud af det”.

- Men det er det, vi diskuterer med DBU på nuværende tidspunkt. Og så har vi selvfølgelig venligt sagt til DBU, at det måske er en idé for dem i god tid inden et mesterskab på dansk grund at kunne finde en sponsor, som kunne bruge det her på en bedre måde end os, og så er vi villige til at trække os ud.

'Kunne være kommet ud af aftalen tidligere'

Det faktum, at Arbejdernes Landsbank bekræfter, at de gerne vil ud af aftalen, er dog ikke ensbetydende med, at de officielt bare kan træde ud af aftalen fra i morgen.

De er dog bare nået et punkt, hvor det er bedre bare at trække sig nu, inden slutrunden for alvor nærmer sig.

- Vi kunne formentlig være kommet ud tidligere. Fordi vi jo netop var landet i den her situation, hvor Forbrugerombudsmanden forbyder os at bruge det her sponsorat. Vi har haft en god dialog med DBU, fordi vi gerne ville prøve at løse det her.

- Nu er vi langt henne i et forløb, hvor vi gang på gang har sagt ”vi forlænger lige lidt mere. Vi gør det lige et par måneder mere”. Og der er vi nok nået til det stadie, at vi siger ”en eller anden dag skal vi jo finde ud af det”. Og så er det nok bedre at gøre det nu fremfor at gøre det helt op til slutrunden, hvis loven skulle blive forsinket yderlige.

Uheldigt at historien er kommet ud

Weekendavisen kunne torsdag aften erfare, at Arbejdernes Landsbank arbejdede på at komme ud af aftalen med DBU.

Og med situationen taget i betragtning er det uheldigt, at det her er kommet ud, fortæller Gert Jonassen.

- Vi har forlænget sponsoratet på den måde, at vi sagde, at vi så lod være med at være på trøjerne og så prøvede at finde ud af, hvordan vi kunne håndtere det her. Vi har fortsat kørt sponsoratet og understøttet DBU, for vi følte jo ikke, at det har var deres skyld, og vi har jo alle sammen haft et mål om at komme i mål med sponsoratet.

- Vi havde så sat en deadline for, at vi skulle have det afklaret her i april i år. Og det er så det, vi sidder og taler om i øjeblikket. At historien så er kommet ud nu, det er lidt uheldigt i forhold til, at vi sidder og taler med DBU lige nu, fortæller den administrerende direktør.

Over for Danmarks Radio bekræfter Gert Jonassen også, at de ønsker at trækker sig her og nu:

- Det handler om Kviklånsloven og ikke om Qatar. Vi har ikke fået det ud af sponsoratet, vi havde håbet på, fordi vi ikke må stå på trøjerne sammen med Oddset. Derfor trækker vi os nu, siger Gert Jonassen.