Barca og Braithwaite taber El Clásico efter vild afslutning

Real Madrid trak sig sejrrigt ud af El Clásico, da de slog Barcelona med 2-1.

Real Madrid er nyt tophold i LaLiga.

De besejrede nemlig Barcelona med 2-1 i det traditionsrige El Clásico, hvor Real Madrid scorede begge sine mål i første halvleg. Martin Braithwaite kom på banen med 10 minutter igen, men kunne ikke bringe catalanerne helt tilbage i opgøret.

Real Madrid 2 - 1 Barcelona

  • 1-0: Karim Benzema (13’)
  • 2-0: Toni Kroos (28’)
  • 2-1: Oscar Mingueza (60')
  • Rødt kort: Casemiro (Real Madrid - 90+1')

Real Madrid har nu 66 point i LaLiga. Samme pointantal har Atlético Madrid, men førstnævnte er bedre indbyrdes.

Atlético har dog en kamp i hånden, da de møder Real Betis søndag aften. Dermed kan de spille sig alene på førstepladsen igen.

Sådan forløb kampen /ritzau

Ronald Koeman lagde ud med Martin Braithwaite på bænken. Danskeren blev sendt i aktion med små ti minutter tilbage, men kunne ikke ændre på kampens udfald.

Som så mange gange før var det Karim Benzema, der sendte Real i front. Der var kun gået et lille kvarter, da franskmanden efterlod Barcelona-spillerne måbende med en genialitet.

Benzema sendte efter med indersiden bolden bag om sit støtteben og i mål, før Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen nåede at opfatte, hvad der var sket.

Efter blot 15 minutter spil bringer Benzema Real Madrid foran i El Clasico. Video: TV 2 Sport

Midtvejs i første halvleg blev det 2-0

Real Madrid fik frispark lige uden for Barcelonas felt, og Toni Kroos sparkede.

Tyskerens skud ramte Barcelonas Sergino Dest på vej mod mål. Bolden ændrede retning og fløj mod Jordi Alba, der stod ved siden af ter Stegen på stregen.

Men Alba ramte helt skævt med hovedet, så bolden røg i nettet.

Et hjørnespark blev pludselig meget farligt, da Messi ramte stolpen direkte fra hjørneflaget. Video: TV 2 Sport

Barcelona fik sundet sig og tog teten frem mod pausen. Farligst var gæsterne, da Lionel Messi direkte på hjørnespark sendte bolden på modsatte stolpe.

Anden halvleg blev indledt i et silende regnvejr, men det hæmmede ikke gæsterne, der var på måljagt. Tværtimod. Barcelona fortsatte de opløftende takter, og efter et kvarter blev det 1-2. Oscar Mingueza fik en smule heldigt sparket bolden i mål med skinnebenet.

Braithwaite kom i fokus

Reduceringen fik for alvor Barcelona til at lugte blod. Gæsterne satsede fremad, hvilket gav plads til Real Madrid på omstillinger.

Det førte til chancer i begge ender, men målene udeblev altså. Martin Braithwaite blev sendt på banen, og kort efter blev danskeren nedlagt i Real-feltet, men dommeren mente til stor utilfredshed for gæsterne ikke, at det skulle udløse et straffespark.

Barcelonaspillerne appellerede for et Braithwaite-straffe, men det blev ikke dømt. Video: TV 2 Sport

Slutfasen foregik med Real-spillerne parkeret foran eget felt og Barcelona i jagt på den forløsende udligning.

Det blev lidt lettere for gæsterne, da Casemiro i den ordinære spilletids sidste minut fik sit andet gule kort. Det førte til et Barcelona-frispark på kanten af Real-feltet, men Messi missede.

I de døende sekunder bankede Barcelona-talentet Ilaix Morriba bolden på overliggeren, men det forblev altså lige ved og næsten for gæsterne.

Få sekunder før slutfløjtet var Barcelona tæt på at udligne med to kæmpechancer. Video: TV 2 Sport