Fodbold

Eksperter er helt enige om Braithwaites fremtid

Spiller Martin Braithwaite stadig i FC Barcelona, når transfervinduet lukker efter sommerferien? Her kommer to eksperter med deres bud.

Den uendelige snak om FC Barcelonas transferplaner er igen nået forbi Martin Braithwaite.

Tidligere i april satte en række spanske medier slutdato på danskerens tid som Barcelona-spiller, men ifølge TV 2 SPORTs fodboldeksperter Mads Junker og Jakob Michelsen er de helt galt på den.

Martin Braithwaite bliver i FC Barcelona, og det er der flere grunde til:

Mads Junker: - Jeg er slet ikke i tvivl om, at han bliver i FC Barcelona. Han giver dem noget, de ikke har fra andre lige nu. Han strækker modstanderens forsvaret på en helt anden måde, end Griezmann eller Dembele gør, når de spiller fremme. Og selv hvis de får en ny, er det godt at have en reserve.

Jakob Michelsen: - Man er nødt til at have mere end 12-13 mand, og det er rigtigt vigtigt, at nummer 16 og 17 er lykkelig for at få 10 minutter og 12 minutter. Jeg er helt sikker på, Braithwaite er i Barcelona efter sommerferien. Men jeg er også sikker på, at hvis Messi skal fortsætte, så kræver det en verdensstjerne på 9’er-positionen.

Mads Junker: - Braithwaite er sindssygt glad for at være der, og jeg tror også, de er rigtigt glade for at have ham. Der er ikke noget bedre for en træner end at have en spiller, der ikke brokker sig. Han viser en fremragende mentalitet, og man kan regne med at få en helstøbt indsats. Det er det samme, Lucas Vasquez og Nacho gør i Real Madrid – derfor er de vanvittigt vigtige for Zidane.

Jakob Michelsen: - Rent økonomisk er der ikke penge nok i ham i forhold til Coutinho, hvis man vil skaffe kapital til at hente en verdensstjerne.

Lørdag aften kom Martin Braithwaite på banen efter 81 minutter af LaLiga-kampen mod Real Madrid. Han var blandt andet involveret i en episode, hvor Barca-lejren føler sig snydt for et straffespark.

Kampen endte 2-1 til Real Madrid, der spillede sig foran Barcelona i LaLiga. Madrilenerne er nu nummer to i den bedste spanske række - ét point efter Atletico Madrid på førstepladsen.

Braithwaites sæson i tal

  • LaLiga: 26 kampe, 2 mål
  • Copa del Rey: 4 kampe, 2 mål
  • Champions League: 6 kampe, 3 mål