Fodbold

FCK slår Brøndby på overtidsmål efter VAR-drama

FC København vandt søndag 3-1 over Brøndby efter en højdramatisk afslutning på Brøndby Stadion.

FC København vandt søndag 3-1 på Brøndby Stadion efter en højdramatisk afslutning.

Det så længe ud til, at kampen skulle ende 1-1, men med to minutter tilbage af den ordinære spilletid fik FC København tilkendt et straffespark. Efter et VAR-gennemgik vurderede dommer Michael Tykgaard, at Hjörtur Hermannsson havde hånd på bolden.

FCK fik straffespark, som den tidligere Brøndby-spiller Kamil Wilczek skulle sparke. Polakken brændte, men Mohamed Daramy fulgte op på og sparkede FCK foran 2-1.

Det så dog unægtelig ud til, at Daramy var inde i feltet, inden Wilczek sparkede, men Michael Tykgaard lod målet stå. Han så ikke situationen igennem efterfølgende.

Wilczek øgede til allersidst til slutresultatet med sit andet mål i sejren, der sender FCK på tredjepladsen i Superligaen inden AGF's kamp senere søndag. Fire point adskiller nu Brøndby og FCK på anden- og tredjepladsen.

Brøndby var på bolden

De første 45 minutter var ikke nogen god reklame for fodbolden, da holdene gik forsigtigt til værks i en kamp, hvor der var flere tekniske fejl og hårde dueller, end der var flotte afleveringer og store chancer.

Brøndby havde bolden mest, men uden at skabe noget som helst mod et disciplineret FCK-hold, der var farligst på et par kontraangreb. Helt store muligheder blev det dog ikke til før det 37. minut.

FCK-spillerne storjubler, efter de kom foran.

Rasmus Falk havde lige brændt en kæmpe chance, inden Kamil Wilczek satte tåen på et fladt indlæg. Polakkens afslutning trillede i kassen, og så var FCK på 1-0.

Værterne noterede sig efterfølgende for sit første og andet skud i kampen, men det blev ikke til mere end det før pausen.

Stor dramatik til sidst

Brøndby kom ud til anden halvleg og fortsatte med at begå uhørt mange tekniske fejl, mens profilen Jesper Lindstrøm fortsat var ganske anonym.

FCK-spillerne havde kampen, hvor de ønskede det, men så begyndte Brøndby at lykkes, og de formåede at komme over kanterne.

Netop sådan udlignede værterne efter en god kombination i siden. Et indlæg havnede hos superligatopscorer Mikael Uhre, der sikkert headede udligningen i mål.

Kort før tid kom så episoden med straffesparket, og det hele endte i stor dramatik, men samtidig også med tre point til FC København.