Fodbold

Koeman raser over Braithwaite-situation

Danske Martin Braithwaite er blevet centrum i den største diskussion efter mødet mellem Real Madrid og Barcelona.

Klodens største klubkamp endte 2-1 til Real Madrid, men som så mange gange er det ikke tallene på måltavlen, der fylder mest.

Ronald Koeman sendte i det 81. minut Martin Braithwaite på banen i jagten på point, og kort efter kom den danske landsholdsspiller i centrum.

Det bringer ham ud af balance

Iturralde González, tidl. topdommer

Braithwaite overrumplede Ferland Mendy i straffesparksfeltet og faldt.

Kontakt mellem Mendy og Braithwaite.
Martin Braithwaite appellerede for straffespark.
En anden vinkel på duellen.

- Hvis du er Barcelona-fan og så denne kamp, så vil du være meget irriteret over to af dommerens afgørelser. Det var et klokkeklart straffespark, og derefter gav han kun fire minutters tillægstid.

- Endnu engang må vi bare acceptere det og holde mund. Jeg ved ikke, hvorfor der er VAR i Spanien, siger Koeman til Movistar.

Movistar-journalistens spørgsmål om kampen fik i sidste ende en ophidset Koeman til at gå sin vej, efter hollænderen havde stillet modspørgsmålet: "Så du kampen? Er der straffespark eller ej?"

Afstemning

Var der straffespark til Martin Braithwaite?

Braithwaites holdkammerat Sergi Roberto mener ligeledes, at der var straffespark og undrer sig over, at dommeren ikke benyttede sig af tv-skærmen uden for banen.

- Ved den mindste kontakt kigger de nogle gange, men ikke i dag. Jeg var overrasket over, at han ret hurtigt slog fast, der ikke var noget, siger Roberto.

Tidl. topdommer havde dømt straffe

Og det er der sådan set en meget god forklaring på, hvis man spørger den tidligere spanske topdommer Iturralde González.

- Da der ikke er tale om en klar og åbenlys forseelse, kalder VAR-dommeren ikke på Gil Manzano (kampens dommer, red.), siger han til Cadena Ser.

TV 2 SPORTs eksperter var klare i deres dom om selve forseelsen. Det kan godt være, Mendy rører Braithwaite, men danskeren overspillede situationen.

Den opfattelse deler Iturralde González ikke.

- Der er straffespark. Det er fjollet, men der er straffe. Det bringer ham ud af balance, siger han.

Med sejren ligger Real Madrid nu på førstepladsen i LaLiga, hvor de forsvarende mestre er á point med Atlético Madrid og et point foran FC Barcelona.

Atlético har en kamp i baghånden og kan søndag spille sig tilbage på førstepladsen, når de møder Betis på udebane.

Betis-Atlético kan ses på TV 2 SPORT X eller TV 2 PLAY.

Real Madrid vandt 2-1 over Barcelona i en kamp med mange chancer. Video: TV 2 SPORT