Fodbold

Landsholdsmålmand igen vraget i kriseramte Schalke

Den danske landsholdsmålmand Frederik Rønnow er vraget som førstemålmand i Schalke 04. Det fortæller klubbens træner, Dimitrios Grammozis.

Frederik Rønnow er ikke længere førstemålmand i Schalke 04. Så klar er meldingen fra klubbens græske træner, Dimitrios Grammozis.

Efter en periode med fuld spilletid måtte danskeren se til fra bænken i den seneste kamp i Bundesligaen, og her er der udsigt til, at han skal blive siddende.

For danskerens direkte konkurrent er nu førstemålmand.

- Hvis der ikke sker noget ekstraordinært, har Ralf Fährmann vores tillid. Det er tæt løb med Freddy (Frederik Rønnow, red.), men nu har vi besluttet os for, at Ralle (Ralf Fährmann, red) står forrest, og det vil han også gøre i de næste kampe, siger Dimitrios Grammozis til den regionale avis Ruhr 24.

Frederik Rønnow, der er udlejet fra Eintracht Frankfurt, har sæsonen igennem kæmpet med Ralf Fährmann om pladsen som førstemålmand. De første to kampe i ligaen måtte danskeren se til fra bænken, men en skade til Fährmann banede vejen for Rønnow i efteråret.

Seks kampe i streg som startende målmand blev det til for 28-årige Rønnow, der dog selv løb ind i en skade.

Forbereder allerede til næste sæson

Den tidligere Brøndby-målmand havde en lang periode, hvor det ikke blev til spilletid. Men i marts fik han endelig fik bugt med både skader og med konkurrenten til pladsen i målet.

Fire optrædender i træk i Schalke 04's mål var dog, hvad det blev til, inden Ralf Fährmann senest var tilbage i målet i weekenden. En god præstation fra tyskeren mod Augsburg var stærkt medvirkende til Schalke 04's bare anden ligasejr i den her sæson.

Trods sejren er Schalke 04 stort set så godt som rykket ned, og derfor forbereder klubben sig allerede nu på næste sæson.

- Jeg har tidligere understreget, at vi har brug for en god blanding. En blanding af fyre, der giver gas hver uge, og spillere, der kan hjælpe os næste sæson, siger Dimitrios Grammozis.

Frederik Rønnow har holdt målet rent en enkelt gang i 11 optrædender for Schalke 04 i sæsonen.