Fodbold

FCM ude af pokalen efter stort drama

De forsvarende pokalmestre, SønderjyskE, vandt 3-1 i returopgøret i semifinalen mod FC Midtjylland.

SønderjyskE er for andet år i træk i pokalfinalen.

Sidste års mestre sendte i semifinalen superligaens tophold, FC Midtjylland, ud med samlet 3-2.

Første opgør i Herning blev vundet af midtjyderne med 1-0, men på hjemmebane sørgede et velspillende SønderjyskE-mandskab torsdag for en finaleplads med en sejr på 3-1.

Alle kampens fire scoringer kom i anden halvleg.

Der var drama til overtidens sidste sekund, da FC Midtjylland pressede på for den scoring, der kunne have givet dem finalepladsen.

Pokalfinalen bliver spillet 13. maj, og modstanderen til SønderjyskE bliver enten Randers FC eller AGF.

Sådan forløb kampen

ritzau

Fra kampens start var der lagt op til, at FC Midtjylland ville blive spilstyrende, mens Sønderjyske satsede på at slå til på kontraangreb. Men udeholdet havde svært ved at få et fast greb om kampen.

Sønderjyske-spillerne var aggressive i presset, og samtidig formåede hjemmeholdet flere gange at udnytte Jeppe Simonsens fart i de direkte dueller med Ailton, der var det svage punkt i venstre forsvarsside hos FC Midtjylland.

Mod slutningen af første halvleg burde Anders K. Jacobsen have bragt balance i det samlede regnskab, men Sønderjyske-angriberen sparkede bolden på overliggeren.

Tre minutter efter pausen var Ailton igen i problemer, og denne gang kostede det. Han kiksede sit forsøg på en clearing, og Jeppe Simonsen sparkede resolut bolden i mål.

Det blev også 2-0 efter 55 minutter, da Alexander Scholz rettede et langskud fra Bård Finne af og blev noteret for et selvmål.

Efterfølgende pressede Midtjylland gevaldigt på, men Nicolai Flø leverede flere pragtredninger i Sønderjyske-målet.

Otte minutter før tid slog Jeppe Simonsen så til igen, da han scorede sit andet mål efter et kontraangreb.

Kort efter reducerede indskiftede Evander til 3-1, men Sønderjyske holdt trods heftigt FCM-pres stand og vandt samlet 3-2.