Her er eksperternes bud på CL-vinderen

16x9
Manchester City er en af favoritterne til at vinde årets Champions League. Foto: Wolfgang Rattay / Ritzau Scanpix

Alle eksperterne er enige om, at Real Madrid formentlig bliver den ene finalist i dette års Champions League.

Mbappé mod De Bruyne. Benzema mod Kanté.

De fire semifinalister i årets Champions League er fundet, og den europæiske klubturnering nærmer sig med hastige skridt sin afslutning.

De to semifinaleopgør byder på møder mellem Paris Saint-Germain og Manchester City samt Real Madrid og Chelsea.

Det kræver sit at spille sig frem til semifinalen i Champions League, og det er derfor fire stærke mandskaber, der står tilbage.

Men hvem ligger lunest i svinget til en plads i finalen og et efterfølgende pokalløft?

TV 2 SPORTs fodboldeksperter forsøger at besvare spørgsmålet.

Carsten Werge.
Carsten Werge. Foto: Simon Skipper / Scanpix Denmark

Carsten Werge

Fodboldredaktør, TV 2 SPORT

Bud på finale: Manchester City mod Real Madrid

Bud på vinderen: Manchester City

Selvom PSG var helt fantastiske i de to kampe mod Bayern München, tror jeg alligevel på Manchester City, for de ser virkelig stærke ud og er lidt mere homogene. Samtidig spiller de i en liga, hvor de hele tiden bliver presset til det yderste, og derfor tror jeg, de er mere rustede til at spille sådan en kamp. I finalen tror jeg, de møder Real Madrid, som er en my bedre end Chelsea. Men jeg tror også på, at City tager sejren i finalen. De har et stærkt hold med De Bruyne, Gündogan, Foden, Rodri og en John Stones, der er blevet vildt god undervejs i sæsonen. Det skyldes i høj grad en træner (Pep Guardiola, red.), der virkelig formår at få det bedste ud af alt, hvad han køber. Og så synes jeg faktisk også, at de spillemæssigt har fortjent en titel, som ikke er national.

Flemming Toft.
Flemming Toft. Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

Flemming Toft

Fodboldkommentator, TV 2 SPORT

Bud på finale: Manchester City mod Real Madrid

Bud på vinderen: Manchester City

Zidane og Real Madrid popper op, hver gang de dømmes ude, og det, synes jeg, er fantastisk. I kampene mod Liverpool viste de, at de både kan spille sprudlende og passivt, hvilket er vigtigt for en topklub. Alligevel tror jeg, at Manchester City vinder. De har virket konstante og sikre på alle parametre i hele sæsonen, og samtidig har de en masse individuel kvalitet i blandt andre Kevin De Bruyne og Phil Foden. Det, City er i gang med, er noget, man bygger op over en årrække. De er med over det hele. Både i ligaen, i pokalturneringerne og i Champions League spiller de stadig med om sejren. Og med Guardiola som træner, tror jeg godt, de kan klare at være med alle steder.

Andreas Laudrup.
Andreas Laudrup. Foto: Karim Jaafar / Scanpix Denmark

Andreas Laudrup

Fodboldekspert, TV 2 SPORT

Bud på finale: Real Madrid mod Paris Saint-Germain

Bud på vinderen: Real Madrid

Manchester City har måske den bedste træner og det bedste hold, men jeg har alligevel PSG som favoritter i de to semifinaleopgør, fordi de for kun et år siden stod i samme situation i Champions League. Samtidig har de nogle individuelle kvaliteter i Mbappé og Neymar, som kan blive afgørende. Men det er de små marginaler, der kommer til at afgøre det. I finalen tror jeg, de møder Real Madrid, og den kamp kan også gå begge veje. Men Real Madrid har stor erfaring fra de her kampe, og de er der altid i finalerne på trods af skader og udfordringer. For mig at se bliver det dog alligevel afgørende, om de får Ramos, Varane og Carvajal tilbage fra skader. Hvis den kerne spiller, giver det Real Madrid nogle flere procenter. Så et forsigtigt gæt vil være, at Real Madrid vinder, fordi mange af de nuværende spillere har vundet så mange finaler og spillet så mange af de her afgørende kampe sammen.

Mads Junker.
Mads Junker. Foto: TV 2 SPORT

Mads Junker

Fodboldekspert, TV 2 SPORT

Bud på finale: Real Madrid mod Manchester City

Bud på vinderen: Manchester City

Jeg synes, at de to bedste hold i turneringen mødes i den ene semifinale: PSG mod Manchester City. Men jeg tror, at City går videre, fordi de har det mest definerede spilkoncept. Det er lige fem procent ekstra værd. Og de fremstår bare som de stærkeste. Dog er de fortsat med i både FA Cuppen og i toppen af Premier League, hvorfor de har mange vigtige kampe inden for kort tid. Men de har så mange spillere, der kan tage over, og det fundament, de har at falde tilbage på, gør bare, at de er en my bedre end de andre hold. Derfor tror jeg også, de vinder finalen.

Martin Mikkelsen
Martin Mikkelsen Foto: Thomas Thoning / TV 2 SPORT

Martin Mikkelsen

Fodboldekspert, TV 2 SPORT

Bud på finale: Real Madrid mod Paris Saint-Germain

Bud på vinderen: Paris Saint-Germain

Det er svært, for jeg har faktisk et godt øje til alle fire hold. Men jeg tror mest på Paris. De er, hvor de skal være, og de ser sultne ud. Kampen mod City bliver hård, men jeg tror, City vil det for meget. Og så bliver PSG's offensive profiler umulige at holde væk. I finalen er mit bud, at de møder Real Madrid, som er det måske mest erfarne hold i Champions League-historien. Men Paris er favoritter. Og her ser jeg Pochettinos mandskabsbehandling som en vigtig faktor. Det virker til, at han har formået at holde de mange store stjerner glade, samtidig med at han har skabt et enkelt setup med en god organisation med seks balancerede spillere bagerst og fire dygtige offensivspillere (Di Maria, Draxler, Mbappé og Neymar, red.). Især Mbappé og Neymar har været gode, og når både de og resten af holdet rammer det rigtige spændingsniveau, ser de ustoppelige ud.

De første to semifinaleopgør spilles tirsdag 27. april og onsdag 28. april. Tirsdag gælder det kampen mellem Real Madrid og Chelsea, mens onsdagen byder på opgøret mellem PSG og Manchester City.

Returopgørene løber af stablen 4. og 5. maj.