Her er de største fodboldstjerner du skal se i USA

Nu starter MLS-sæsonen - og TV 2 SPORT giver dig overblikket over, hvilke spillere du skal følge.

Det et 106 dage siden, at Columbus udspillede forhåndsfavoritterne Seattle og med en 3-0-sejr tog mesterskabet i den 25. udgave af MLS.

Nu starter en ny, spændende sæson. I en liga med vokseværk. Med tilskuere på tribunerne. Og med mange interessante fodboldnavne.

Carlos Vela - Los Angeles FC

Den mexicanske stjerne er den bedste spiller i ligaen. Ingen diskussion. 36 mål og 11 assists i 2019 taler for sig selv - og derfor var Vela også tæt på at skifte til FC Barcelona. Men LAFC ville ikke af med sin nr. 10, der på grund af coronavirus, skader og titlen som far kun fik spillet 512 minutter i 2020.

- Jeg forventer en topmotiveret Vela, der ligesom i 2019 bliver kåret som ’Årets Spiller’, siger TV 2 SPORTS MLS-ekspert, Michael Rundager.

Gonzalo Higuaín & Rodolfo Pizarro - Inter Miami

Hvis Higuaín er kirsebærret på toppen af Miami-kagen, er det halvråddent. I hvert fald indtil videre. Ét mål på 800 minutter er det blevet til for argentineren. Men med Higuaíns mål-historik i Real Madrid, Juventus og Napoli vil det ikke overraske, hvis angriberen alligevel ender med at blive topscorer. Især hvis han finder takterne med mexicanske Pizarro - holdets glasur, hvis vi bliver ved kagemetaforen.

Argentineren brændte spillets største chance ved stillingen 2-0 til Philadelphia Union Video: Nicolai Margon Iversen

Phil Neville - Inter Miami

Selvom David Beckhams hold mangler en solid højre back, bliver 44-årige Neville nok ikke sendt på banen i Florida. Efter tre år som landstræner for Englands fodboldkvinder har den tidligere klubkammerat Beckham hentet Neville ind som ny cheftræner for lyserøde Miami, der efter en skuffende debutsæson i MLS skal forsøge at nå slutspillet.

Lucas Zelarayán - Columbus Crew

Hvis du ikke kender til Zelaryan, så tjek højdepunkterne fra finalen i december, hvor argentineren fuldstændig ødelagde Seattle, sikrede guld til Columbus og blev kåret som ’Årets Nye Spiller’ i MLS. Den vævre maestro er blandt ligaens mest kreative på den sidste tredjedel af banen.

Se målene fra finalen mellem Columbus og Seattle. Video: Mathias Raun

‘Chicharito’ - LA Galaxy

Det er tæt på umuligt at finde en fodboldoverskrift i USA, der ikke handler om skuffelsen over ’Chicharito’. Den bedst betale i MLS har altid været afhængig af sine mål, som han kun scorede to af i sine første 12 kampe i Galaxy. Men ligesom med Higuaín skal man aldrig afskrive en ægte målræv, der med en god sæson kan stoppe Galaxys efterhånden lange nedadgående formkurve.

Josef Martínez - Atlanta United

En spiller, der stort set sørger for mål eller assist i hver eneste kamp, skal selvfølgelig med på listen. Martínez står noteret for 90 mål og 12 assist i 105 Atlanta-kampe. Desværre for Atlanta - og MLS - fik venezuelaneren ødelagt 2020 af en korsbåndsskade. Men heldigvis er Martínez klar til den nye sæson.

- Jeg glæder mig ekstremt til at se Atlantas darling tilbage i aktion. Han har en vild målnæse, og jeg er spændt på at se, hvor sulten han er efter næsten et års skadespause, lyder det fra Michael Rundager.

Alejandro Pozuelo - Toronto FC

Det er ikke for sjov, at Michael Laudrup så en stjerne i svøb, da han hentede Pozuelo til Swansea. Syv år senere er dét - med visit i Vallecano og Genk - præcis, hvad Pozuelo er. En stjerne, der med begge ben orkestrerer en fodboldkamp og med lethed glider forbi sin modstander. Derfor var Pozuelo ’Årets Spiller’ i 2020. Og nå ja, da spanieren spillede sin debutkamp i Toronto, scorede han på et ’Panenka-straffespark’ og lavede efterfølgende ét af de smukkeste mål, jeg har set i nyere tid.

Nani & Alexandre Pato - Orlando City

Portugisiske Nani viser stadig topform, og med anførerbindet om armen var han med til at sikre en historisk flot sæson i Orlando, der nåede finalen i sommerturneringen i Disney Land. Den tidligere Manchester United-spiller er blandt ligaens bedste kanter. Nu har han så fået en offensiv legekammerat i den tidligere brasilianske legende Pato, der skal forsøge at holde gang i karrieren og faktisk har set god ud i opstarten.

Portugisiske Nani havde stor andel i Orlando Citys succes i 2020. Video: Mathias Raun

Brenner - FC Cincinnati

Arsenal, Ajax, Juventus, Lazio, AC Milan, PSG. Seks klubber, der flere gange har været sat i forbindelse med det brasilianske stortalent Brenner. Men det blev Cincinnati, der overraskende løb med angriberens underskrift efter en sæson, hvor Brenner scorede 17 mål i 33 kampe for São Paulo.

- Jeg glæder mig ekstremt meget til at se, om den potentielt 150 millioner kroner dyre Brenner kan brænde hele MLS ned, siger Michael Rundager.

Nicolas Lodeiro - Seattle Sounders

Lodeiro er én af de fem bedste indkøb i ligaens historie. En offensiv stjerne, der er villig til at løbe mere end nogen anden i MLS. Med sin konstante bevægelighed har Lodeiro oven i hatten overskud til også at levere mål og assist.

- Jeg forventer, at han som i de seneste fem sæsoner vil dominere enhver kamp og sørge for mere succes til Seattle. Han er et uundværligt bindeled på banen, fortæller Michael Rundager.

Vigtig viden om den nye sæson

Spændende spørgsmål

  • Bliver Orlandos Daryl Dike solgt for 130 millioner til Premier League - og dermed næste bevis på, at MLS er blevet en sælgende liga?
  • Kan Jozy Altidore komme i form? Og er han fortid eller fremtid i MLS og på et ungt og talentfuldt landshold?
  • Kan Seattle revanchere sig fra sidste års finalenederlag og for alvor blive et dynasti?
  • Kan Sebastian Lletget få LA Galaxy ud af krisen?
  • Hvem af George Bello (Atlanta United), Gianluca Busio (Sporting Kansas City) og Cole Bassett (Colorado Rapids) bliver det næste stjerneskud, der sendes af sted til Europa?

Se Inter Miami - LA Galaxy kl. 21.20 på TV 2 PLAY og Columbus Crew - Philadelphia Union kl. 23.50 på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.