Fodbold

Jubler over tilskuere, selvom det er 'en meget omkostningstung operation'

Divisionsforeningen kalder det altafgørende, at Superligaen kan slutte sæsonen af med tilskuere på tribunerne.

Direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen er fredag morgen stået op en nyhed, der var længe ventet og afgørende for Superligaen og 1.division.

Fra 21. april må der igen komme tilskuere på tribunerne til kampene.

- Den er vi utroligt glade for. Det er så vigtigt, at vi får vores fans og partnere tilbage. Fodbold er jo fællesskab, og det at slutte sæsonen af uden fællesskab havde været rigtig skidt for det fremadrettede, siger han til TV 2 SPORT.

- Vi er rigtig glade for den her aftale, og vi mener også at have dokumenteret, at det er forsvarligt. Vi vil selvfølgelig gerne videre, og det håber vi også, vi ved at have kampene her kan skaffe dokumentation for, blandt andet med systematisk smitteopsporing.

Ifølge aftaleteksten må der højst være 500 siddende tilskuere på sektioner, der er "klart adskilte". Desuden skal der være en meters afstand mellem tilskuerne, og der vil være krav om at vise coronapas og registrere sig.

Foruden Superligaen gælder ordningen for herrernes 1. og 2. division, de to øverste ligaer for kvinderne, pokalfinalerne for herrer og kvinder samt A-landskampe for både kvinde- og herrelandsholdet.

- Det er en stor udfordring, for det er en meget omkostningstung operation. Men vi kan. Vi har myndighedsgodkendelser liggende, vi har produktionsflowene klar, og vi har uddannet vores folk, så vi kan fuldt forsvarligt tage imod. Vi lægger så et lag ovenpå ved, at der skal et coronapas – en test eller vaccination – til for at komme ind. Det skal vi også nok håndtere. Vi er klar. Vi kan det. Men dyrt er det, siger Thomsen.

- Klubberne laver alt det her i fællesskab. Vi har i fællesskab udarbejdet Superligaordningen, som har fungeret i Superligaen og 1. division. Og vi har udviklet uddannelsesmateriale til personale, så det her er faktisk noget, klubberne gør og eksekverer i fællesskab, og det er derfor, man kan det; fordi man står sammen i dansk fodbold og hylder fællesskabet, der er.

Claus Thomsen anslår, at omkostningerne ligger omkring 50 procent højere end ved en normal afvikling. Dertil skal man lægge, at indtjeningen fra tilskuerne ikke er den samme, fordi stadions ikke kan fyldes op.

Han håber dog, at sæsonens sidste kampe kan bevise, at der snart kan åbnes op for fuld kapacitet på de danske stadions.

- Vi håber, at det næste i genåbningsfasen bliver, at vi kan have folk siddende på stadion uden afstand. Det vil vi nu gøre alt for at dokumentere, om det er forsvarligt i de kommende runder ved at lave nødvendig smitteopsporing og samarbejde med myndighederne, så vi kan dokumentere, at vi måske kan komme endnu videre.