Fodbold

Braithwaite blev forlegen, da han sad i kørestol og så andre børn have det sjovt

Martin Braithwaites drøm om en karriere som professionel fodboldspiller stoppede ikke, da han i to år måtte sidde i kørestol.

At Martin Braithwaite skulle ende i selveste FC Barcelona lå ikke lige for, da han som seksårig pludseligt blev bundet til fire hjul.

Esbjergenseren blev ramt af hoftesygdommen Calvé-Perthes, der nedsætter blodgennemstrømningen til lårbenet og kan føre til forskydninger i hofteskålen. En sygdom der i en periode på to år sendte Braithwaite i kørestol.

I et stort interview med det amerikanske medie CNN fortæller den danske landsholdsspiller om perioden, hvor han ikke kunne gøre de ting, han havde allermest lyst til.

- Jeg har ikke mange minder derfra, fordi det var så trist en periode. Man ser på de andre børn løbe rundt, smile og lege. Det gjorde ondt. Det var en hård periode i mit liv.

- Jeg kan huske følelsen af... hvordan skal jeg sige det... forlegenhed over at være anderledes. Man ville ikke have den form for opmærksomhed, siger Martin Braithwaite.

Ifølge Ekstra Bladet fortalte Martin Braithwaite i 2010 til JydskeVestkysten, at han en dag "pludselig ikke kunne gå", og at det føltes som om, han kun havde ét ben.

"Jeg vil erobre verden"

Men to år i en kørestol var ikke nok til at slå Martin Braithwaite ud. Han fortsatte jagten på den ultimative drøm: At blive professionel fodboldspiller. Det gik jo meget godt.

Angriberens tur til Barcelona er gået over klubber som Sædding-Guldager Idrætsforening, Esbjerg fB, Toulouse, Middlesbrough og Leganés. En atypisk rejse til at nå en af verdens største fodboldklubber i en alder 28 år.

For de fleste var det en gedigen overraskelse, da danskeren i februar sidste år pludselig blev sat i forbindelse med den catalanske storklub, men for Braithwaite selv var det en helt naturlig udvikling på den karriere, som han altid har drømt om.

- I Danmark er vi lidt mere ydmyge. Mere nede på jorden. Vi drømmer ikke for stort. Men min far er vokset op i USA, hvor de drømmer meget. Og jeg tror, det er den amerikanske side af mig selv, der kommer frem: Jeg drømmer stort, og jeg vil erobre verden, siger danskeren.

Martin Braithwaite kan lørdag aften erobre sin første titel med Barcelona, når de møder Athletic Bilbao i den spanske pokalfinale.

Hvis den danske angriber får spilletid i finalen, vil det være kamp nummer 50 for Barcelona. Braithwaite har i alt scoret otte mål og lavet fire assists.