Fodbold

Cornelius' træner i chok efter vildt kollaps i overtiden

Mens Parma nu er faretruende tæt på at rykke ud af Serie A, kan Cagliari fortsat drømme om overlevelse.

Alt så ud til at være i den skønneste orden for Parma.

Ét minut inde i overtiden af lørdagens udekamp mod Cagliari var Parma foran med 3-2 og på vej mod tre point. Point, der kunne give en fornyet tro på overlevelse i den bedste italienske fodboldrække.

Holdet har ikke opfattet følelsen af fare

Roberto D'Aversa

Fire minutter senere så det helt anderledes ud. I løbet af bare 150 sekunder lukkede de to mål ind. Et nederlag på 3-4 var en realitet, og en overlevelse i Serie A ser nu særdeles svær ud.

- Nederlaget vil være uforglemmeligt for måden, det skete på. Det er uforklarligt, hvordan vi kan vi kan lukke de to mål ind. Vi begik amatøragtige fejl og tillod farlige situationer.

- Vi spillede godt kampen igennem, men blev så ramt af et af de mange black outs, der har karakteriseret vores sæson, siger Parmas cheftræner, Roberto D’Aversa, til Il Post Icibo.

Danske Andreas Cornelius startede inde for Parma, hvor han lagde op til udeholdets andet mål. 20 minutter før tid blev angriberen skiftet ud og kunne fra bænken se sit hold kollapse.

"Vi smider en sæson væk"

43 sekunder inde i kampens overtid trak Cagliaris Gaston Pereiro ind i banen fra højre side og lagde flot bolden over i det lange hjørne med en afslutning fra kanten af feltet.

Og i det fjerde tillægsminut var selvsamme Pereiro på spil igen, da han sendte et indlæg ind i panden på Alberto Cerri, der uden problemer kunne heade bolden i netmaskerne og sikre de tre point til Cagliari.

Parma er næstsidst i Serie A og har i skrivende stund syv point op til Torino på den rigtige side af nedrykningsstregen. Det bliver ikke bedre af, at Torino har spillet to kampe færre end Parma og dermed har muligheden for at trække yderligere fra.

Meget tyder nu på, at den norditalienske traditionsklub må en tur i Serie B.

- Holdet har ikke opfattet følelsen af fare eller vigtigheden af at få et resultat med hjem. Vi smider en sæson væk. I Serie A er der ikke råd til de fejl, siger Roberto D’Aversa.

Cagliari tættere på overlevelse

Følelsen af vigtigheden er til gengæld noget, som Cagliari-spillerne til fulde har formået at fange. For efter fire tabte kampe i træk formåede de omsider at gå fra banen som vindere og sikre tre potentielt livsvigtige point i overlevelseskampen.

Cagliaris spillere i vild jubel efter scoringen til 4-3.

Cagliari er nu kun to point fra Torino, og selvom de også har spillet to kampe færre, må det give en tro på, at overlevelsen fortsat er inden for rækkevidde.

- Vi gav alt, hvad vi havde. Vi satsede alt, og vi har fortjent det med de mange chancer, vi skabte. Jeg er glad på spillernes vegne, for de ville vinde, og de blev ved med at kæmpe, indtil de havde opnået det, siger klubbens cheftræner, Leonardo Semplici, ifølge Football-Italia.

Både Parma og Cagliari har syv kampe tilbage i denne sæson.