Fodbold

DBU-formand forventer, at UEFA smider klubberne ud på fredag

UEFA truer med udelukkelse af klubberne i den nye Super League. DBU-formand Jesper Møller forventer, det sker allerede i denne uge.

Formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, støtter op om, at de 12 klubber, som er i gang med at stifte en europæisk udbryderliga, skal smides ud af det øvrige fodboldfællesskab.

Fredag er der møde i Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) eksekutivkomité, hvor det skal drøftes, hvordan forbundet skal stille sig over for klubberne, som er på vej til at gå enegang.

Jesper Møller er en del af komitéen, og han forventer, at der omgående kommer konsekvenser for klubberne i den nye Super League.

- Klubberne skal ud, og det forventer jeg, sker på fredag, og så må man se, hvordan man får færdigspillet Champions League, siger Jesper Møller til DR.

Manchester City, Chelsea og Real Madrid, der er blandt de 12 udbryderklubber, er en del af semifinalerne i Champions League, som begynder i næste uge.

TV 2 SPORTs fodboldredaktør Carsten Werge tror imidlertid ikke på, det kommer til at ske.

- Jeg tror ikke på, det kan lade sig gøre. Vi er lige midt i den afgørende fase af en turnering, som mange mennesker holder. Det tror jeg aldrig, vil kunne ske. Det er utopi.

Rammer også landshold

Udover udelukkelse fra Champions League og Europa League vil UEFA se nærmere på at udelukke spillerne fra de pågældende klubber fra at spille på deres landshold, herunder ved EM og VM.

- Vi undersøger det med vores juridiske afdeling, men vi vil tage alle tilgængelige sanktioner i brug, og vi vil informere jer, så snart vi kan, siger UEFA-præsident Aleksander Ceferin ifølge Reuters.

- Min holdning er, at de og deres spillere hurtigst muligt skal udelukkes fra alle turneringer.

Hvis UEFA gør alvor af sin trussel, betyder det, at Andreas Christensen, Pierre Emile-Højbjerg, Martin Braithwaite, Christian Eriksen og Simon Kjær vil blive udelukket fra landsholdsfodbold.

Super League går rettens vej

Udover de ovennævnte klubber er Liverpool, Arsenal, Tottenham, FC Barcelona, Atlético Madrid, Inter, Juventus og Milan med i aftalen om Super League.

Klubberne søger yderligere tre storhold, der skal være medstiftere og dermed sikker på en plads i turneringen år efter år. Desuden skal der findes fem klubber, som skal kvalificere sig for at deltage.

Klubberne vil gerne blive ved med at spille i de nationale turneringer, selv om UEFA afviser den mulighed. De har derfor allieret sig med jurister, fremgår det af et brev, som klubberne har sendt til FIFA-præsident Gianni Infantino og Aleksander Ceferin.

Nyhedsbureauet AP er kommet i besiddelse af brevet.

- Vi er bekymrede over, at FIFA og UEFA vil besvare planerne med straffeaktioner og forsøge at udelukke enhver deltagende klub eller spillerne fra deres respektive ligaer, lyder det i brevet.

- Jeres formelle holdning tvinger os til at tage beskyttende skridt for at sikre os mod en negativ reaktion. Af denne grund har SLCo (Super League Company, red.) indgivet en sag ved de relevante domstole for at sikre en problemfri etablering og drift af konkurrencen i overensstemmelse med gældende love, skriver klubberne.

Super League skal efter planen starte til august.