Fodbold

- En krigserklæring og et kæmpemæssigt selvmål, siger Carsten Werge

TV 2 SPORTs fodboldredaktør er hverken fan af de 12 storklubbers idé eller timing.

Der er ingen tvivl om, hvad TV 2 SPORTs fodboldredaktør Carsten Werge mener om 12 storklubbers ambition om at skabe en europæisk superliga.

- De store klubber viser endnu en gang deres grimme ansigt, i forhold til hvor grådige de i virkeligheden er. Fordi det her handler kun om penge. Det handler om de store klubber, der vil have endnu flere penge, og så vil de egentlig blæse på alle dem, der er i fødekæden for dem i forhold til at skabe talenter, som de så kan købe for en stor sum penge, siger Carsten Werge.

De 12 klubber, der har stiftet den nye liga og dermed er på vej ud af det europæiske økosystem, er Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Inter, Juventus og AC Milan.

- Det her er en krigserklæring ud over alle grænser, siger Carsten Werge.

”Et kæmpemæssigt selvmål”

Det er ikke kun indholdet af planen, som er uheldigt, mener fodboldredaktøren. Der er også meget at anfægte i forhold til timingen.

- Vi er midt i en pandemi, verdensøkonomien lider, og så kommer de med denne udmelding. Så også i forhold til timingen er det her et kæmpemæssigt selvmål, siger Carsten Werge.

Klubberne meddeler, at de har ambition om i alt 20 hold i den europæiske superliga. Ligaen med navnet Super League skal begynde til august.

Nu er det alvor

Der har været snak om at oprette en europæisk superliga længe, men der har ikke været alvor bag snakken. Det er der nu ifølge Carsten Werge.

- Denne gang virker det lidt mere konkret. Der er allerede forlydender om, at de, der kommer til at spille i Super League, er garanteret i hvert fald tre milliarder kroner om året for at være med. Så det er virkelig store summer. Der ligger en forretningsplan klar, og det har UEFA og FIFA selvfølgelig kun interesse i at slå ned på.

UEFA meddeler i et statement, at de vil tage "alle værktøjer i brug" både juridisk og sportsligt for at forhindre, at det kommer til at ske.

Det kan ende med retssager, og at spillere på holdene kan blive udelukket fra landsholdsfodbold.