Fodbold

Fem danske stjerner kan blive nægtet adgang til landsholdet

UEFA truer med at formene spillerne i Super League-klubberne adgang til at spille landsholdsfodbold. Det kan få konsekvenser for fem danskere.

Verdensstjerners ambitioner om at trække i deres respektive landsholdstrøjer er kommet i fare natten over.

Som følge af 12 europæiske storklubbers planer om en ny liga er Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) nemlig klar til at tage "alle værktøjer i brug" for at forhindre, at der bliver spillet et eneste sekunds fodbold i ligaen med navnet Super League.

Det kan ende med at gå ud over landsholdsfodbolden, meddeler UEFA, der allerede slår fast, at de pågældende klubber ikke må spille med i Champions League og resten af forbundets turneringer.

- Som tidligere nævnt af FIFA og de seks forbund vil de involverede klubber blive udelukket fra deltagelse i enhver anden turnering på nationalt, europæisk eller internationalt plan, og deres spillere risikerer at få frataget muligheden for at repræsentere deres respektive landshold, skriver UEFA.

Sker det, vil alle landsholdene i toppen af FIFA's rangliste blive berørt. Heriblandt Danmark, som så må se bort fra følgende fem spillere:

  • Simon Kjær, AC Milan
  • Christian Eriksen, Inter
  • Martin Braithwaite, FC Barcelona
  • Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham Hotspur
  • Andreas Christensen, Chelsea FC

Spillerne taget som gidsler

Administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), håber, at det ikke når dertil, at spillere - heriblandt danske spillere - bliver forment adgang til landsholdene:

- Vi har nogle fantastiske landsholdsspillere, som brænder for at spille på vores landshold og i øvrigt gør det enormt godt i øjeblikket. De er blevet taget som gidsler i den her situation. De har jo ikke været med til at beslutte det, siger han til TV 2 NEWS.

Skal de så sige nej til at spille for deres respektive klubhold?

- Det er alt for tidligt at udtale sig om. Jeg håber, at det hele bliver løst og landet, inden at det her overhovedet bliver et problem. Lige nu er det et teoretisk problem.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at vores landsholdsspillere kan spille med på vores landshold, men det er klart, at FIFA (Det Internationale Fodboldforbund, red.) og UEFA truer med bål og brand, og det gør de, fordi det her er så gennemført en dårlig idé, og de trusler støtter vi selvfølgelig, siger Jakob Jensen.

Vil have 20 klubber med i ny liga

De 12 klubber, der planlægger at stifte den nye liga, er Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Inter, Juventus og AC Milan.

Planen er, at ligaen skal indeholde 20 klubber.

Efter planen skal ligaen begynde i august. Klubberne bliver delt ind i to grupper, hvor alle møder hinanden ude og hjemme.

UEFA's eksekutivkomité holder møde i Schweiz mandag.