Fodbold

Millioner har set video med Gary Neville, der væmmes ved United

Manchester United-legenden er stærkt kritisk over for sin tidligere klub, der er en af de 12 europæiske storklubber, der står bag Super League.

En video med en oprevet Gary Neville er nået vidt og bredt.

Alene på det sociale medie Twitter nærmer den sig hastigt seks millioner visninger.

I videoen kan man høre Neville kalde det "en skændsel", at hans tidligere klub, Manchester United, er en af de 12 europæiske storklubber, der vil danne den nye liga med navnet European Super League.

- Jeg er Manchester United-fan, og det har jeg været i 40 år af mit liv. Og jeg væmmes. Jeg væmmes så absolut. Jeg væmmes mest ved Manchester United og Liverpool, siger han.

Han siger også, at "man må fordømme denne kriminelle handling mod fodboldfansene i vores land (England, red.)".

- Tag deres point og deres penge og straf dem.

Et samtaleemne efter udmelding fra UEFA

Gary Neville er i dag fodboldekspert hos Sky Sports, og det var også i Sky Sports' studie i forbindelse med Premier League-kampen mellem Manchester United og Burnley søndag aften, at de kritiske ord faldt.

Her var nyheden om en mulig ny lukket europæisk liga et samtaleemne, eftersom Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) havde udsendt en pressemeddelelse, hvori forbundet skrev, at det havde erfaret, at 12 europæiske storklubber arbejdede på at bryde ud og skabe en liga.

Tidligere søndag havde New York Times erfaret, at der var tale om klubberne Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Inter, AC Milan og Juventus.

Kort efter midnat natten til mandag bekræftede de 12 klubber projektet.

Gary Neville får overvejende ros for sine kontante udmeldinger.

Afstemning

Er European Super League en god idé?