Fodbold

Mourinho er fyret

Tottenham bekræfter, at José Mourinho og hans trænerstab er fortid i klubben. På søndag spiller klubben finale i EFL Cuppen.

Tottenham-danskeren Pierre-Emile Højbjerg skal have ny manager.

Tottenham har nemlig fyret manager José Mourinho. Det skriver de i en pressemeddelelse.

London-klubben er efter 32 spillede kampe nummer syv i Premier League. Fredag spillede de 2-2 på udebane mod Everton, hvilket blev det sidste resultat med Mourinho i spidsen for Tottenham. Han havde ellers en finale i EFL Cuppen mod Manchester City på søndag at se frem til.

- José og hans team har været med os under nogle af vores mest udfordrende tider. José er en professionel herre, der viste enorm modstandsdygtighed under pandemien, siger formand Daniel Levy og tilføjer:

- Jeg har glædet mig over at arbejde med ham på det personlige plan og beklager, at tingene ikke har fungeret, som vi begge havde forestillet os. Han vil altid være velkommen her, og vi takker ham og hans team for deres indsats.

Ungdomstræner Ryan Mason overtager mandagens træning, meddeler klubben, der endnu ikke sætter navn på en erstatning. Tirsdag stod det klart, at netop Mason tager styringen for resten af sæsonen.

Masons første kamp i spidsen for Tottenham bliver onsdagens hjemmekamp i Premier League mod Southampton.

Havde over to år tilbage af kontrakten

Dermed står den portugisiske manager igen uden job. Han har tidligere stået i spidsen for Porto, Real Madrid, Manchester United og Chelsea.

58-årige Mourinho blev hentet til Tottenham i november 2019 på en fireårig kontrakt og nåede at være manager for klubben i næsten to sæsoner.

Han blev hentet til som erstatning for Mauricio Pochettino og overtog et hold i krise og på 14. pladsen i Premier League. Holdet endte som nummer seks i sæsonen.