Fodbold

Sådan reagerer fodboldverdenen på Super League

Fanklubber og fodboldforbund er rasende over en beslutning fra 12 storklubber om at stifte en ny liga.

Planerne om den såkaldte Super League er blevet kraftigt fordømt af blandt andet Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) samt England, Spanien og Italiens egne fodboldmyndigheder.

Læs et udpluk af reaktionerne her:

UEFA:

- De involverede klubber vil blive udelukket fra at spille i enhver anden turnering på nationalt, europæisk og verdensplan, ligesom at deres spillere kan blive nægtet muligheden for at repræsentere deres nationale hold.

FIFA:

- FIFA kan kun udtrykke sin misbilligelse over for en "lukket, europæisk udbryderliga", der står uden for de internationale fodboldstrukturer.

Premier League:

- Fans af enhver klub i England og hele Europa kan i øjeblikket drømme om, at deres hold klarer den helt til tops og kommer til at spille mod de bedste. Vi mener, at konceptet omkring en europæisk Super League vil ødelægge denne drøm.

Florentino Pérez, præsident i Real Madrid og ny Super League-præsident:

- Fodbold er den eneste sportsgren i verden med flere end fire milliarder fans, og det er vores ansvar som store klubber at reagere på deres ønsker.

Gary Neville, tidligere anfører for Manchester United:

- Det frastøder mig. Det er en komplet skændsel. Vi er nødt til at vinde magten tilbage fra klubberne i toppen af denne liga. Det gælder også min egen klub.

Andrea Agnelli, bestyrelsesformand i Juventus og ny Super League-næstformand:

- Vi er gået sammen om at transformere europæisk konkurrence og sikre en bæredygtig fremtid for det spil, vi elsker. Vi ønsker at øge solidariteten betydeligt og give fans og amatørspillere en lind strøm af store kampe, som vil fodre deres lidenskab for spillet.

European Club Association (ECA):

- Set i lyset af dagens udmeldinger om en såkaldt udbryderliga så gentager ECA - der repræsenterer 246 førende klubber i hele Europa - sit tilsagn om at arbejde for at udvikle modellen for UEFAs klubturneringer begyndende fra 2024. - ECA er stærkt imod en "lukket superligamodel".

Boris Johnson, britisk premierminister:

- Planer om en europæisk Super League vil være meget skadelige for fodbolden, og vi støtter fodboldmyndighedernes indgriben. Disse planer rammer lige i hjertet af vores hjemlige liga og vil bekymre fans over hele landet.

Élyséepalæet, den franske præsidents bolig:

- Frankrigs præsident glæder sig over, at franske klubber har afvist at være med i den europæiske Super League, der truer princippet om solidaritet og sportslig fortjeneste.

Ralph Hasenhüttl, Southampton-manager:

- For mig er det fuldstændig uacceptabelt, det der foregår bag kulisserne. Ingen - heller ikke fansene - ønsker det her.

Spirit of Shankly, Liverpool-fangruppe:

- Som fanrepræsentanter er vi rystede over denne beslutning, som vi modsætter os fuldstændigt. Liverpools ejere, FSG, har ignoreret fansene i deres skruppelløse og grådige jagt på penge. Fodbolden er vores, ikke deres. Vores fodboldklub er vores, ikke deres.

Spartak Moskva, russisk fodboldklub:

- Kære fans af AC Milan, Arsenal, Atlético, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham, hvis I har brug for en ny klub at støtte, så er vi her altid for jer.

Chelsea Supporters' Trust, Chelsea-fanklub:

- De siger, at man bør forvente det uventede, men i dag har Chelsea Supporters' Trust (CST), vores medlemmer og fodboldfans over hele verden oplevet det ultimative forræderi.

Kilde: AFP