Fodbold

UEFA-præsident i voldsomt personangreb

Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, advarer kraftigt mod oprettelsen af en ny udbryderliga for de største klubber i Europa.

- Vidste ikke, at vi havde slanger, der arbejdede så tæt på os.

UEFAs præsident, Aleksandar Ceferin, lagde ikke skjul på sin skuffelse og forargelse over, at 12 europæiske topklubber planlægger at oprette en lukket, europæiske udbryderliga, da han mandag holdt pressemøde.

Og det var særligt to personer, der var i skudlinjen. Manchester Uniteds næstformand, Ed Woodward, og Andrea Agnelli, der er bestyrelsesformand i Juventus og næstformand i den nye liga, der får navnet European Super League.

- Ed Woodward ringede til mig sidste torsdag og sagde, at han var meget tilfreds og bakkede fuldt op om ændringerne i Champions League. Han havde øjensynligt allerede skrevet under på noget andet.

- Andrea Agnelli er den største skuffelse af alle. Jeg har aldrig mødt en person, der har løjet så mange gange. Det er utroligt, lød det fra Aleksandar Ceferin.

"Jeg har mødt mange løgnere i fodbold"

Planerne om Super League blev offentliggjort natten til søndag dansk tid. Et halvt døgn senere præsenterede UEFA så en omfattende formatændring af Champions League, hvor flere hold fremover vil blive en del af det fineste europæiske fodboldselskab.

En ændring, der har været undervejs længe. Og Aleksandar Ceferin var altså overbevist om, at der var opbakning fra de største klubber i Europa.

De 12 klubber, der nu vil danne en lukket liga, er Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Inter, Juventus og AC Milan.

Ingen hold fra hverken Frankrig eller Tyskland er med, og det glæder UEFA-præsidenten.

- Jeg har mødt mange løgnere i fodbold og mange mennesker, jeg har kunnet stole på. Jeg stoler på klubberne i Frankrig og i Tyskland, som har sagt nej til fristelsen. Fodbold er ikke kun korrupt. Det er kun en lille del, der ledes af grådighed og mennesker, der ikke interesserer sig for andet, siger Aleksandar Ceferin.

De 12 klubber, der står bag Super League, søger tre øvrige klubber til at være blandt medstifterne.

På mandagens pressemøde fortalte Aleksandar Ceferin, at spillere, der spiller for de pågældende hold i den lukkede liga, vil blive udelukket fra VM og EM.