Fodbold

UEFA-præsident: Spillerne udelukkes fra EM og VM

Udelukkelsen vil betyde, at fem danskere i skrivende stund vil blive udelukket fra landsholdsfodbold.

Præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), Aleksander Ceferin, truer spillerne fra de 12 medstiftende klubber i Super League med udelukkelse fra landsholdet.

De vil gå glip af EM- og VM-slutrunder, understreger han på et pressemøde mandag.

- Vi står alle sammen mod dette tåbelige projekt. En kynisk plan, som strider imod alt, hvad fodbold bør være. Vi kan og vil ikke tillade denne forandring.

- Spillerne, som spiller for de pågældende hold i den lukkede liga, vil blive udelukket fra VM og EM, siger UEFA-præsidenten ifølge BBC.

Det fremgår ikke, om udelukkelsen vil ske allerede fra sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark som bekendt er værter for fire kampe.

Gentager trussel fra søndag

Dermed gentager han den trussel, som UEFA sammen med de nationale forbund og ligaer i Italien, Spanien og England søndag udsendte i kølvandet på historien om en snarlig offentliggørelse af Super League.

Planerne om turneringen, som klubberne vil deltage i frem for Champions League, blev præsenteret natten til mandag.

Afstemning

Er European Super League en god idé?

Af dem fremgår det, at 15 klubber skal være turneringens stiftere. Dermed mangler tre klubber endnu at blive fundet. Tre klubber kan derudover kvalificere sig til turneringen i hver sæson.

Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Inter, Juventus og Milan er med i aftalen.

Danske spillere tages som gidsler, siger DBU-direktør

Hvis UEFA gør alvor af sin trussel, betyder det, at Andreas Christensen, Pierre Emile-Højbjerg, Martin Braithwaite, Christian Eriksen og Simon Kjær vil blive udelukket fra landsholdsfodbold.

Og hos Dansk Boldspil-Union (DBU) ærgrer man sig over, at spillerne nu står i en situation, hvor de ikke har noget at sige.

- Vi har nogle fantastiske landsholdsspillere, som brænder for at spille på vores landshold og i øvrigt gør det enormt godt i øjeblikket. De er blevet taget som gidsler i den her situation. De har jo ikke været med til at beslutte det.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for, at vores landsholdsspillere kan spille med på vores landshold, men det er klart, at FIFA og UEFA truer med bål og brand, og det gør de, fordi det her er så gennemført en dårlig idé, og de trusler støtter vi selvfølgelig, sagde unionens direktør, Jakob Jensen, tidligere mandag til TV 2.

UEFA og de øvrige forbund har desuden truet klubberne med udelukkelse fra alle andre turneringer.