Fodbold

Bendtner risikerer konfiskation af sin Porsche – se anklageskriftet mod ham her

Nicklas Bendtner er tiltalt for at køre i en Porsche, selvom han ikke havde generhvervet førerretten.

Den tidligere landsholdsspiller Nicklas Bendtner skal igen møde for en dommer i Københavns Byret.

Bendtner risikerer konfiskation af en Porsche Taycan Turbo S samt en bødestraf for at have overtrådt syv forhold af færdselsloven.

Det er en Porsche af modellen Taycan Turbo S, som Nicklas Bendtner risikerer at få konfiskeret.

Fem af de syv forhold vedrører kørsel uden kørekort, mens de resterende to forhold vedrører hastighedsovertrædelser.

De syv forhold strækker sig over en periode fra 9. juni 2020 til 15. februar 2021.

Anklagerens syv punkter mod Bendtner

  1. 9. juni 2020 har Bendtner ifølge politiet kørt i en personbil ad Nørre Allé i København, selvom førerretten ikke var generhvervet.
  2. Samtidig er han her tiltalt for at have kørt 58 km/t på en strækning i et tættere bebygget område, hvor man må køre 50 km/t.
  3. 19. oktober 2020 har Bendtner kørt ad Helsingørmotorvejen ved Kongens Lyngby med 157 kilometer i timen, hvor hastighedsgrænsen var 110. En overskridelse af den tilladte hastighed på mere end 30 procent, der normalt medfører et klip i kørekortet.
  4. Også her mener politiet, at Bendtner ikke har haft et gyldigt kørekort, mens han har siddet bag rattet.
  5. 9. november 2020 har Nicklas Bendtner kørt ad Torvegade på Christianshavn i København – heller ikke her havde Bendtner ret til at køre bil.
  6. 29. januar har Nicklas Bendtner kørt en personbil i Rødby uden den nødvendige førerret.
  7. 11. februar har den tidligere fodboldspiller ført en Porsche Taycan Turbo S ad Amagermotorvejen, selvom føreretten ikke var generhvervet. Her kræver anklageren, at Bendtner bliver idømt en bødestraf, og at Porschen bliver konfiskeret.

Ifølge Nicklas Bendtners forsvarsadvokat Anja Velbæk Mouridsen har Nicklas Bendtner kørt med et gyldigt britisk kørekort i Danmark, som også giver førerret i Danmark:

- Nicklas har et britisk kørekort, der er gyldigt. Spørgsmålet er så, om det kan anvendes i Danmark ud fra et princip om gensidig anerkendelse. Anklagemyndigheden mener ikke, at min klient må køre bil i Danmark. Det er vi ikke enige i, og derfor er der god grund til at få sagen prøvet ved domstolene.

Sagen afvikles 27. april i Københavns Byret. Der er afsat godt tre timer til retsmødet, og der forventes at falde dom samme dag.

Række af retssager

Det er langt fra første gang, at Nicklas Bendtner har været genstand for anklagemyndighedens interesse efter trafikforseelser.

Bendtner fik i marts 2013 frakendt retten til at køre bil i tre år samt en bøde på 842.000 kroner, fordi han med en alkoholpromille på 1,75 kørte mod ensretningen på Gammel Strand i København.

I maj 2012 fik Bendtner ifølge avisen Sunderland Echo en bøde på 45.000 kroner for et hattrick af trafikforseelser, som stammede fra 13. maj 2012. Her blev Bendtner vinket ind til siden af engelsk politi, som fandt ud af, at Bendtner ikke havde et kørekort på sig, ikke havde den rette forsikring til at køre bilen, og at hans nummerplade ikke var registreret.

Og i februar 2012 mistede Bendtner sit kørekort i to måneder, efter at han i december 2011 blev stoppet af politiet for en markant fartovertrædelse. Bendtner kørte ifølge chroniclelive.co.uk 166 kilometer i timen, mere end 50 kilometer i timen over det tilladte.