Fodbold

Klopp har lige slagtet Liverpools ejere på nationalt tv, mener ekspert

Gary Neville er ikke i tvivl om, at Liverpool-ejerne tabte stort, da deres manager udtalte sig kritisk om Super League-ideen mandag aften.

Liverpool spillede Premier League-kamp mod Leeds mandag aften, men temaet om den nye Super League fyldte mest inden og efter kampen.

De britiske journalister ville høre, hvad Liverpool-lejren, som er en del af den europæiske superliga, mener om beslutningen. Og det kom der interessante udtalelser ud af fra to fremtrædende figurer i traditionsklubben.

Min holdning har ikke ændret sig

Jürgen Klopp om Super League

De opsigtsvækkende udtalelser og ærligheden fra Liverpool-manager Jürgen Klopp og Liverpool-veteranen James Milner er ikke til at tage fejl af ifølge Manchester United-legenden Gary Neville, der selv er kritisk over for Super League-ideen.

- Jürgen Klopp kom ud her til aften (mandag aften, red.) på meget rolig vis, som han er nødt til i sin position, og han har slagtet sin klubs ejere på nationalt tv, siger Neville, der mener, at presset på Liverpools ejere blev endnu større.

Neville, der er fodboldekspert for Sky Sports, var selv ikke bleg for at skose den klub, han er et klubikon for. Han væmmes ved Manchester Uniteds beslutning, og hans svada mod klubben, Liverpool og Super League blev set af seks millioner personer mandag.

Klopp forstår kritiske fans

Jürgen Klopp har tidligere været kritisk over for ideen om en piratliga. I 2019 udtalte han, at han aldrig håber, at en sådan liga bliver til noget. Inden kampen blev denne udtalelse testet af Sky Sports.

- Min holdning har ikke ændret sig, lød det fra Liverpool-manageren inden kampen mod Leeds.

- Det er svært. Folk er ikke glade for det, og det kan jeg godt forstå, men jeg kan ikke sige så meget mere om det, fordi vi – hverken spillere eller jeg – var involveret i processerne. Vi vidste ikke noget om det. Vi må se, hvordan det hele udvikler sig, tilføjede Jürgen Klopp.

Milner kan ikke lide Super League

Efter kampen, som endte 1-1, var det Liverpool-veteranen James Milners tur til at udtale sig om mandagens helt store nyhed:

- Jeg kan kun dele min egen personlige holdning, og jeg kan ikke lide det (Super League, red.), og forhåbentlig bliver det ikke til noget, sagde James Milner.

Han har med vilje undgået at følge med i reaktioner og detaljer i sagen, da han havde en kamp at fokusere på.

- Der er mange spørgsmål. Vi forsøgte at forberede os til kampen, så jeg kan kun forestille mig, hvad der er blevet sagt om det, men jeg er nok enig i det meste, tilføjede James Milner, der har været en del af Liverpool siden 2015, efter kampen.

Klopp forlader ikke Liverpool

Bliver planen om Super League gennemført, skydes ligaen i gang til sommer. Sker det, har Jürgen Klopp stadig i sinde at stå i spidsen for Liverpool, fortalte han på pressemødet efter kampen.

Han vil i stedet prøve at ”hjælpe på situationen”, siger han.

De stiftende klubber er Manchester United, Manchester City, Liverpool , Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Inter, Juventus og AC Milan.