Fodbold

Ligaen bliver en realitet, fastslår Super League-formand

Real Madrid-præsident og Super League-formand Florentino Pérez mener, at ny turnering er nødvendig efter store økonomiske tab.

Terningerne er kastet. Der er ingen vej tilbage.

Det fastslog Florentino Pérez, der er præsident i Real Madrid og formand for den nye Super League, i det spanske tv-program El Chiringuito de Jugones natten til tirsdag.

Det var Pérez' første udtalelser, siden det natten til mandag blev kendt, at 12 europæiske storklubber planlægger at starte en ny liga.

- Vi vil gøre alt for at forsøge at nå et kompromis med FIFA (Det Internationale Fodboldforbund, red.) eller UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.). Hvis vi ikke kan nå til enighed, vender vi ikke tilbage.

- Vi fortsætter med at arbejde, selv om det tager længere tid. Vi vil kunne se de bedste kampe i international fodbold to dage om ugen uden at gå på kompromis med kampene i de respektive ligaer i weekenden, lød det fra Florentino Pérez.

Gør det for at redde fodbold

I tv-interviewet gjorde Pérez det ligeledes klart, at beslutningen om at stifte en udbryderturnering blev taget for "at redde fodbold".

- Hver gang, noget ændrer sig, er der altid mennesker, der er imod det. Og vi gør det her for at redde fodbold på et kritisk tidspunkt, sagde Pérez ifølge Ritzau.

- Seertallene falder, og indtægter for senderettigheder falder. Noget skal gøres. Vi er alle ruineret.

Han pegede på, at seertallene blandt andet er faldet, fordi 16-24-årige gradvist har mistet interessen, da der er kampe af dårlig kvalitet, og de unge har andre platforme, de bruger mere tid på.

Super League vil lindre det, klubberne har mistet

Foruden Real Madrid har FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, AC Milan, Inter og Juventus forpligtet sig til projektet.

Tanken er, at Super League skal bestå af i alt 20 klubber. Der mangler yderligere tre stiftende klubber, og hvert år skal øvrige fem klubber kvalificere sig.

- På to sæsoner har Madrid mistet 400 millioner euro (tre milliarder kroner). Når du ikke har anden indkomst end fra tv, skal du finde en løsning på at skabe mere spændende kampe, som fans fra hele verden vil se med alle de store klubber.

- Her kom vi frem til løsningen, at i stedet for at have en Champions League kunne vi have en Super League, der vil være i stand til at lindre det, vi har mistet, sagde Florentino Pérez ifølge Ritzau.

Han anslog, at de 12 klubber tilsammen har mistet fem milliarder euro (37 milliarder kroner).

Ingen spillere bliver udelukket fra landsholdet

Beslutningen om en udbryderliga har udløst massiv kritik på tværs af sportsverden såvel som på den politiske scene. Frankrigs præsident, Storbritanniens premierminister og Spaniens regering har således kritiseret projektet.

UEFA's præsident, Aleksandar Ceferin, har desuden sagt, at spillerne i Super League-klubberne hurtigst muligt vil blive nægtet muligheden for at repræsentere deres respektive landshold - inklusiv EM og VM.

Dette er dog ikke noget, der bekymrer Florentino Pérez.

- Hver spiller kan være rolig, fordi det kommer ikke til at ske, sagde han ifølge spanske AS i tv-programmet.

Juridisk umuligt at udelukke klubber fra CL

Han er ligeledes overbevist om, at hverken Real Madrid, Manchester City eller Chelsea bliver udelukket fra denne sæsons Champions League-turnering.

Mandag lød det fra Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller, der sidder i UEFA's eksekutivkomité, at de tre klubber vil blive smidt ud af turneringen fredag 23. april, såfremt der er juridisk grundlag for det.

- Det kommer ikke til at ske. Jeg vil ikke komme ind på de juridiske årsager, men det kommer ikke til at ske. Juridisk er det umuligt, sagde Florentino Pérez i tv-programmet El Chiringuito de Jugones.

Det er storklubbernes håb, at Super League bliver fløjtet i gang til august.

Afstemning

Er European Super League en god idé?